Nyhedsarkiv

Branchen

Ny alliance vil gøre faglige uddannelser attraktive for flere unge

Unge, parter på uddannelsesområdet og arbejdsmarkedets parter danner Alliancen for Faglig Uddannelse med det formål at gøre faglige uddannelser attraktive for langt flere unge end i dag.

Branchen

Godt nyt til coronaramte virksomheder

Der er nu en trepartsaftale om sygedagpenge for ansatte, der rammes af corona, og forældre med covid-19-hjemsendte børn, på plads.

Sanitet

Omdan badeværelset til et personligt retræterum

I maj introducerede Dornbracht CYO serien med to inspirerende arkitektoniske verdener. Nu udvider Dornbracht sine inspirerende badeværelsesdesigns med yderligere to arkitektoniske koncepter.

Sanitet

Baddesign i ny variant

Sammen med den italienske designer Antonio Citterio kan AXOR nu præsentere en ny variant i badkollektion AXOR Citterio fra 2003.

Energi

Elektrikere strømmer til ladestander-kurser

Salget af elbiler har sat rekord i 2021, og det kan mærkes på efterspørgslen på elektrikere, der arbejder med installation af ladestandere til elbiler.

Branchen

Landets bedste VVS-energispecialistlærlinge er klar til kamp om Danmarksmesterskabet

Finalisterne til DM i Skills er nu fundet og får ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne en vigtig rolle i arbejdet med at promovere erhvervsuddannelserne.

Virksomhedsdrift

make:net a/s overtager aktiviteterne i CRJ Service ApS

make:net a/s har per 1. november overtaget aktiviteterne i CRJ Service ApS.

Energi

Uponor lancerer første CO2-reducerede spildevandsrør i Danmark

Som de første i Danmark tilbyder Uponor Infra en regn- og spildevandsløsning med lavere klimaftryk til byggeprojekter med bæredygtighedsmål. På spildevandsrøret Ultra Rib 2 Blue er CO2-afledningen reduceret med 70 procent.

Energi

To transformerstationer tester nødstrømsløsning baseret på brint og brændselsceller

To nye typer nødstrømsanlæg vises nu for første gang frem for omverdenen i Fredericia og Sindbjerg.

Virksomhedsdrift

Bravida køber op i Horsens

Bravida Danmark A/S har indgået aftale om køb af aktiviteterne i ventilationsvirksomheden Rotovent A/S.

Intelligente installationer

Vandmålere bliver mere intelligente

Smarthome-bølgen og den generelle digitalisering driver en udvikling, som gør vvs-branchen og vandforsyning mere intelligent. Brødrene Dahl har derfor oprustet med opkøb inden for ’smarte’ vandmålerløsninger og ansatte i foråret 2021 den tidligere IBM-chef Steen Christoffersen som ny direktør for området.

Belysning

Copenhagen Light Festival følger op på succesen

I hele februar tændes lyset igen i byens vintermørke og spreder liv på en ny og innovativ måde, der rammer alle aldre.

Energi

Regeringen vil afbøde stigende priser for borgerne med ny varmepakke

Verden over er energipriserne steget markant. Derfor er regeringen klar med tre tiltag, der skal afbøde konsekvenserne for økonomisk vanskeligt stillede borgere.

Sanitet

Tag nu teknologien til hjælp under virusbekæmpelsen

Coronapandemien er igen på fremmarch. Alligevel oplever man hos TEKNIQ Arbejdsgiverne stadig, at der mange steder tøves med at bruge teknologiens muligheder til at begrænse virusudbrud.

Energi

Energirenovering af bygninger vil give massive gevinster for den grønne omstilling

Renovering af ældre bygninger og forbedring af klimaskærm kan reducere både varmeforbrug, CO2-udslip og biomasseforbrug med 20 til 30 procent. Bliver alle bygninger energirenoveret, og sker der også et skift fra olie- eller gasfyr til fjernvarme eller varmepumpe, kan gevinsten være en reduktion af CO2 på 2,3 millioner tons – eller cirka 10 procent af de 20 millioner tons CO2, som Danmark skal spare inden 2030. Det viser ny rapport.

Branchen

Kun hver tredje boligejer tager klart afstand fra sort arbejde

Ifølge en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og YouGov har mange boligejere en afslappet holdning til håndværkerarbejde uden regning. Det kan ende med at koste dyrt, både for boligejeren og for håndværkeren.

Arbejdsredskaber

Grundfos’ CR-industripumpe bliver 50 år

For at markere jubilæet følger virksomheden op på de seneste lanceringer med tilføjelsen af CR 255-pumpen, hvilket fuldender serien af ekstra store CR-pumper.

Varme og køling

Varmepumper vinder indpas i fjernvarmen

Energiproducenttællingen for 2020 viser, at en stigende andel af fjernvarmen produceres på brændselsfrie anlæg.

Energi

Danmarks største ladeanlæg til elbusser åbner i Bagsværd

Nu åbnes officielt Danmarks største lade-site, der kan lade 66 busser op samtidig.

Branchen

Det har aldrig været sværere at finde medarbejdere og materialer

Næsten hver anden virksomhed inden for byggeriet må sætte tempoet ned, fordi de mangler medarbejdere. Og hver fjerde bliver begrænset af, at de ikke kan skaffe materialer.

Branchen

Automatiseringen der gik i stå

Automatisering og digitalisering i små og mindre store danske produktionsvirksomheder er gået i stå. Siden 2014 har automatiserings- og digitaliseringsgraden i det store hele været uforandret, viser en undersøgelse fra Ingeniørforeningen i Danmark. Det skal der gøres noget ved, inden det kan mærkes på konkurrenceevnen, siger en automatiseringsekspert.

Energi

SparEnergi.dk skal hjælpe danskerne med at spare penge

Vil du sparer på energien, så er der råd at hente på SparEnergi.dk.

Energi

Kæmpe batteriinstallation gør maskinfabrik stort set selvforsynende med solenergi

Haarup Maskinfabrik i Jylland kører på ren solenergi otte måneder om året og resten af tiden leverer virksomhedens solceller halvdelen af den strøm de bruger.

Arbejdsredskaber

Kvinder er mest teknologibegejstrede

Fire ud af fem danskere mener, at teknologi er med til at gøre deres hverdag lettere, og det er kvinderne, som går forrest. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ulobby.

Energi

Husk beskyttelse mod overspænding

ELIT SPD40-serien er et sikkert valg for beskyttelse af liv og bygninger.

Arbejdsredskaber

Håndværkere kobler i stigende grad GPS flådestyring på timesagsstyringen

Andelen af entreprenør- og håndværksvirksomheder, der kobler GPS-baseret flådestyring på deres webbaserede timesagsprogram vokser. Det gør de for at effektivisere og automatisere driften endnu mere, øge servicegraden over for kunderne samt minimere brændstofforbruget.

Energi

Danmark topper international klimaliste

Internationale grønne organisationers årlige vurdering af 60 landes klimaindsatser placerer Danmark forrest i kapløbet mod klimakrisen.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere