Nyhedsarkiv

Branchen

Elektrikerlærlinge løftes med særlig undervisning

Den grønne omstilling og elektrificeringen af Danmark giver behov for nye kompetencer hos morgendagens elektrikere. Derfor deltager 81 elektrikerlærlinge fra ELCON i disse uger i et skræddersyet uddannelsesforløb, som er udviklet i samarbejde med AARHUS TECH. Forløbet skal ruste elektrikerlærlingene til fremtiden i faget.

Energi

67 procent af vores strøm kommer fra vedvarende energikilder

67 procent af den strøm, vi forbruger, kommer fra vindmøller og solceller. Det viser en opgørelse af elproduktionen i første halvår af 2023. Det er en markant grøn bedrift og et skridt på vejen mod, at vi får al vores strøm fra sol og vind inden 2030, mener Green Power Denmark.

El-materiel

Ny mand i spidsen for oprustning af N1’s elnet

Elnettet skal udbygges markant de kommende år. Netselskabet N1 har netop udpeget en ny direktør for Anlæg, som skal løfte den vigtige samfundsopgave.

Byggeri

Ny støtte til udvikling af livscyklusanalyser i byggeriet

Villum Fonden og Realdania støtter frem mod 2025 BUILD i både den videre udvikling af metode og data bag den forskningsbaserede og gratis beregner LCAbyg samt arbejdet for at fremtidssikre og forankre livscyklus-analyser i branchen i en overgangsperiode.

Byggeri

Ny bydel udmærker sig på høj kvalitet

En af de mest centrale områder i Ballerup er godt i gang med at blive omdannet til en helt ny bydel, som kommer til at rumme 500 DGNB-certificerede studie- og familieboliger, campus- og kulturfunktioner samt en klimapark. Årelange samarbejder, ekspertise og professionel rådgivning giver plads til arbejdet, der udføres ude på byggepladsen.

Energi

43 varmepumpeanlæg reducerer energiudgifter med mindst 1 million kroner

Producent af frøbearbejdningsudstyr installerer avanceret og kompleks energiløsning og reducerer sit energiforbrug med knap 1100 Mwh om året. Med samordning af 43 forskellige varmepumpeanlæg i flere ældre bygninger var det ifølge installationsvirksomheden Bøttcher Fog A/S en kompleks og spændende opgave.

Energi

Sådan kan danske virksomheder energioptimere

Svingende elpriser og nye krav til miljørapportering øger efterspørgslen på energibesparende tiltag hos danske virksomheder. Brian Møller, servicedirektør i ELCON, kommer her med tre gode råd, som fører til miljømæssige og økonomiske fordele.

Varmeanlæg

Geniale geotermiske løsninger skal findes i Aarhus

Når førende europæiske forskere, virksomheder og investorer inden for vedvarende energi mødes i næste uge i Aarhus for at udveksle viden, erfaringer og spritnye forskningsresultater, er målet at finde frem til endnu flere geniale geotermiske løsninger – til gavn for både klimaet og borgerne.

Branchen

Øens VVS styrker bestyrelsen

Med en stærk forankring i specialisering inden for entrepriser, service og fjernvarme, ønsker Øens VVS at fortsætte sin rejse mod værdiskabelse og kundetilfredshed.

Branchen

Deltag i brugeranalyse og vind lækker vin

Vi håber, at I finder værdi i det indhold, vi kontinuerligt leverer på INSTALLATOR.dk. For at vi kan blive ved med at forbedre os og tilbyde artikler, cases, analyser og nyheder, der er mest relevante for jer, vil vi gerne invitere jer til at deltage i vores brugeranalyse.

Sikkerhed

Gamle olietanke kan skabe problemer for boligkøbere

Ifølge Danmarks Statistik findes der cirka 200.000 olietanke i Danmark. Sker der et olieudslip, kan det blive en dyr affære, hvis olietanken og rørsystemet ikke lever op til de fastsatte regler og krav. I så fald skal køber selv betale for at få fjernet den forurening, der er opstået.

Energi

Stort energiselskab skal stå for ladestandere hos DLG

DCC Energi har indgået en aftale om opsætning af ladestandere hos landbrugs- og energikoncernen DLG. Her oplever man øget efterspørgsel på lademuligheder fra medarbejdere og gæster. Derfor etablerer DLG i første omgang nye ladestandere ved DLG’s hovedsæde i Fredericia og ved afdelingerne i Bårse og Skærbæk.

Branchen

Designfasen fastlægger 80 procent af miljøpåvirkningen fra nye produkter

Det giver ikke nok miljøeffekt at justere på eksisterende produkter, fordi en meget stor del af miljøbelastningen bliver fastlagt allerede i designfasen. Dansani brugte VVS Messen ’23 til at lancere et nytænkt badeværelsesmøbel, der tager højde for miljø- og klimapåvirkningen fra første streg på produktdesignerens bord.

Branchen

Nyt træningsakademi løfter faglighed for VVS-lærlinge

Bedre Bad har i samarbejde med blandt andet Geberit skabt et nyt, innovativt træningsakademi, der både skal udvikle elevernes tekniske evner og sikre en bedre relation til kunderne. Formålet er at løfte standarden blandt VVS’ere, og initiativet bliver hilst velkommen af brancheforening.

Branchen

Færre iværksættere klarer skærene

Der er relativt færre nystartede virksomheder i Danmark, der er i live efter fem år, end det var tilfældet tidligere. I 9 ud af 10 brancher er overlevelseschancerne faldet. Kun i én branche går det markant bedre. Det er meget bekymrende, mener SMVdanmark, for iværksætterne er innovative, holder de store virksomheder på tæerne og skaber fremtidens vækst og arbejdspladser.

Belysning

Dansk elnet stabiliseres via ny løsning

Datacenteroperatøren Aeven har i samarbejde med den globale energioptimeringsspecialist Schneider Electric udviklet en løsning, der skal stabilisere det danske elnet.

Intelligente installationer

Markedet for bygningsautomatik når 2,85 billioner kroner i 2030

Der er fuld fart på markedet for bygningsautomatik eller ’smart buildings’ – altså bygninger, der er udstyret med intelligent styring af varme, vand, indeklima, adgangskontrol etcetera. CAGR eller den ’annualiserede flerårig vækstrate’ vil ifølge rapport være på 22,8 procent frem til 2030. Drivkraften er energioptimering.

Sikkerhed

Risici for eksplosion ved gasinstallationer

I 2023 har der indtil videre været 155 sager med manglende eller forkert afpropning af gasinstallationer, hvor gassen stille har kunnet sive ud. Heraf drejer 108 af sagerne sig om ulovligt udført arbejde, hvor vedkommende, der har taget gasinstallationen ned, ikke har haft autorisation til at gøre det.

Sanitet

Digitalt værktøj kan designe drømmebadeværelset

Premiummærket hansgrohe udvider sine digitale tilbud med et nyt inspirationsværktøj i forbindelse med, at mærket præsenterer en lang række produktnyheder til hele badeværelset i form af møbler, vaske og toiletter.

Sanitet

Bag et badeværelse er der mange valg

Badeværelset indbyder til forskellige indretningsmuligheder – både når det kommer til farver og udseende. Brusearmaturet er en helt central og ikke mindst nødvendig del af rummet, og derfor går valget af det rigtige armatur langt ud over blot farve og materialevalg. Det omfatter også hensyn til boligtype og personlige behov.

Energi

Planlægning med App giver store el-besparelser

Ny opdatering af smarthome- og energistyringssystemet Wiser fra Schneider Electric giver boligejere mulighed for med få klik at planlægge strømforbruget efter, hvornår strømmen er billigst og grønnest.

Indeklima

Ren luft giver markant forbedret søvnkvalitet

I en æra præget af en eskalerende global fokus på sundhed og miljø, understreger nye studier den kritiske rolle, som luftkvaliteten spiller i at sikre en optimal søvnkvalitet.

Branchen

Vigtigt skridt for at sikre kvalificeret arbejdskraft

Den netop indgåede trepartsaftale om videre- og efteruddannelsessystemet er et vigtigt skridt for at sikre kvalificerede medarbejdere til fremtidens behov. Det mener TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Branchen

Eiland Electric opkøbt af elinstallatørvirksomhed

Elinstallatørvirksomheden Multi-Tech A/S har netop indgået aftale om opkøb af virksomheden Eiland Electric A/S og fordobler dermed sin størrelse lokalt. Eiland Electric A/S fortsætter med nuværende ledelse og eget navn.

Ny installationsafdeling skal sikre fortsat vækst

Med et stærkt fokus på bærende konstruktioner og med ekspertise inden for nybyggeri og renovering er ABC Rådgivende Ingeniører siden 2009 vokset fra en kælder på Vestegnen til i dag at være mere end 120 ansatte. De seneste tre år er rådgivningen udvidet med afdelinger inden for brand og bæredygtighed. Med etableringen af en ny installationsafdeling tager ABC nu næste skridt for at styrke forretningen til fremtidig vækst.

Sikkerhed

IT-sikkerhedsfirma åbner kontor i Danmark

Åbningen af kontoret markerer endnu et skridt i mnemonic's internationale ekspansion, idet virksomheden fortsætter med at styrke sin tilstedeværelse i Europa.

Indeklima

Bevidst arbejde for bedre indeklima på skoler

Flere kommuner har lagt en plan for, hvordan indeklimaet kan forbedres på de lokale skoler, og der er udarbejdet en strategisk indeklimaplan.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere