Nyhedsarkiv

Energi

Bred politisk aftale justerer regler for støtte til vedvarende energi

Et politisk flertal har besluttet at justere udbudsbetingelserne for det kommende udbud om støtte til opstillingen af vedvarende energi såsom vindmøller og solceller.

Byggeri

Indspark: Bæredygtigt byggeri bliver en selvfølge – det kræver dokumentation

Branchen

Installatører klarer sig godt trods corona

Installationsbranchen afslutter 2020 med et genvundet fodfæste efter et år, hvor produktionen oftere har været begrænset af færre kunder end mangel på arbejdskraft.

Dansk batteri-pioner solgt til amerikansk energikæmpe

Danske Lithium Balance har skiftet ejer. Amerikanske Sensata Technologies (NYSE: ST), der i forvejen ejede 25 procent, har nu købt i alt 75 procent af selskabet.

Energi

100 millioner kroner til innovation inden for grøn energiteknologi

Energy Cluster Denmark har sikret EUDP-funding til seks nye innovationsprojekter, der dækker Power-to-X, droner, termisk lagring og anden grøn energiteknologi.

Branchen

Ny kompensationsordning for nettilslutning af VE-anlæg i 2022

Aftalen bygger videre på klimaaftalens beslutning om at skabe rammerne for geografisk differentierede tilslutningsbidrag samt indfødningstariffer og afskaffe udligningsordningen fra 2023 og frem.

Branchen

GF+ gav Patrick idé om uddannelsesvej

Patrick Jensen Nielsen vil gerne have en uddannelse, men han har ofte været i tvivl om valget. Efter et forløb på GF+ har Patrick besluttet sig.

Energi

Unge boligejere er dårligst til energioptimering i hjemmet

Halvdelen af 18-34-årige har forsøgt sig med energirenoveringer i hjemmet, mens det tilsvarende tal er 81 procent for de +55-årige.

El-materiel

200 millioner kroner til nye ladestandere

De kommende år skal der etableres ladestandere i hele Danmark for over 200 millioner kroner.

Energi

Bank afviser kunder, der vil købe bolig med oliefyr

Fremover vil kunder, der ønsker at købe en bolig med oliefyr, få nej til boligfinansiering i Merkur. Det sker som led i Merkurs fuldstændige afvikling af samtlige fossile finansieringer.

Intelligente installationer

Kamstrup skal levere 25.000 nyudviklede digitale vandmålere til Tyskland

Kamstrup og tyske Gelsenwasser AG er gået sammen om at udvikle en digital vandmåler med LoRaWan-kommunikationsteknologi.

Branchen

Metalindustrien oplever fremgang

Efter et langt år med både minus i konjunkturbarometeret for den samlede produktion og for beskæftigelsen lukker metalindustrien 2020 med et konjunkturbarometer i plus.

Branchen

Boss Ladies bliver forlænget – skal tiltrække flere kvindelige installatører

Pigerne er stadig i klart mindretal på erhvervsuddannelserne. Derfor glæder det TEKNIQ Arbejdsgiverne, at Boss Ladies-projektet forlænges.

Virksomhedsdrift

Bæredygtigt design giver markante miljøbesparelser

Den 4. december blev GROHE kåret som vinder af German Sustainability Award 2021 i kategorien ”Ressources”.

Branchen

Kursen er sat til et bedre arbejdsmiljø

En ny trepartsaftale om nationale mål for arbejdsmiljø er vedtaget. Det glæder både TEKNIQ Arbejdsgiverne og Ledernes Hovedorganisation.

Byggeri

Halvdelen har planer om at klimaoptimere deres bolig

Der er sket i positivt skifte i klimabevidstheden hos danske boligejere, hvor flere har planer og ambitioner om at energioptimere deres bolig. Det fremgår af ny undersøgelse.

Branchen

Kvindelige VVS’er har svært ved at blive anerkendt

En stikprøveundersøgelse, som fagbladet Blik & Rør har lavet, viser, at kvindelige medlemmer oplever, at de ikke bliver anerkendt for deres faglighed.

Virksomhedsdrift

Øland køber endnu en virksomhed

Med opkøbet af AiRFORCE styrker Øland deres position som rådgivende leverandør af ventilations- og brandsikringssystemer.

El-materiel

OK er klar til hjemmeopladning af elbiler

I takt med at flere elbiler rammer de danske veje, skal infrastrukturen til opladning udbygges. Og der kommer OK på banen.

Energi

Everfuel opkøber DHF og styrker sin position som Nordens førende elektrolyseaktør

Konsortiet Danish Hydrogen Fuel A/S (DHF, red.), som består af Strandmøllen, NEL og OK, har indgået en aftale med Everfuel A/S om overtagelse af aktierne i DHF A/S.

Indeklima

Indspark: Det gode indeklima kommer ikke af sig selv

Branchen

Færre konkurser i 2020 end i de foregående fire år

I 2020 var der 5.614 erklærede konkurser, som er det laveste antal i fire år trods coronakrisen.

Arbejdsredskaber

Få styr på brandsikring af ventilationsanlæg

Standarden for brandsikring af ventilationsanlæg, DS 428, udkom sidste efterår i en ny version. Siden da er der kommet en række præciseringer til.

Arbejdsredskaber

Mange bredbåndsforbindelser under juletræet i år

Energistyrelsen har udsendt tilsagn om tilskud til 100 bredbåndsprojekter med støtte fra statens bredbåndspulje.

Branchen

Digitalt forspring giver pote for traditionsrig VVS-grossist

Coronaens indtog i foråret sendte de fleste dele af samfundet på en digitaliseringsrejse. Brødrene Dahl fik også travlt med deres allerede succesfulde digitale satsning. Den traditionsrige VVS-grossist Brødrene Dahl oplevede i 2020 en onlinevækst på 15 procent.

Branchen

Byggearbejde er hårdt for kroppen

Arbejdet i bygge- og anlægsbranchen er præget af hårdt fysisk arbejde og flere ulykker sammenlignet med andre brancher. Til gengæld har medarbejderne ifølge dem selv et bedre mentalt helbred end gennemsnittet.

Virksomhedsdrift

Dansk-svensk bruseteknologi skal åbne døre til B2B-markedet

I samarbejde med danske Unidrain har den svenske virksomhed Orbital Systems udviklet et revolutionerende brusesystem, der genbruger vandet.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere