Nyhedsarkiv

Branchen

Fremgangen i byggebeskæftigelsen blev beskeden i 3. kvartal

Med 700 flere beskæftigede i bygge- og anlægsbranchen i 3. kvartal er beskæftigelsen i branchen nu den højeste i 11 år. Fremgangen har dog været begrænset det seneste halve år. Og Dansk Byggeri venter, at byggebeskæftigelsen flader ud i den kommende tid.

Sanitet

Nu kommer de kemifri svømmehaller

De danske svømmehaller har traditionelt baseret vandhygiejnen på massivt brug af kemikalier som klor og syre. Det er dog både pladskrævende, kostbart og ikke i tråd med den stadig mere grønne dagsorden i kommunerne. Der er imidlertid alternative løsninger, som bruges i vidt omfang i udlandet, og som de seneste år også er blevet testet under danske forhold.

Branchen

Installatørpanelet: Højere arveafgift vil gøre livet svært for mindre virksomheder

Regeringen vil gerne hæve arveafgiften i familieejede virksomheder fra seks til 15 procent. Men hvad vil det have af konsekvenser for landets installatørvirksomheder, hvis forslaget bliver en realitet? Det har installator.dk spurgt panelet om.

Varmeanlæg

Danskerne er for langsomme til at skrotte oliefyr

Danskerne lader vente på sig, når det drejer sig om at afskaffe oliefyr. Udskiftningen kan vise sig at være en pebret affære, men er nødvendigt for at mindske CO2-udledningen.

Branchen

Nedfaldent ventilationsanlæg skader lærer og elever på skole

En lærer kom alvorligt til skade efter et ventilationsanlæg faldt ned i et klasselokale på en skole i Ringsted. To elever kom mindre til skade. Ringsted Kommune og relevante myndigheder undersøger ulykken nærmere.

Virksomhedsdrift

Overraskende stort million-underskud i Brøndum

Trods forventninger om et overskud på knap ti millioner kroner ender Brøndum-koncernen med et underskud på 27 millioner kroner i regnskabsåret 2018/19. Koncernens nye ledelse har iværksat en række tiltag, der skal vende skuden.

Branchen

De Radikale vil have afskaffet håndværkerfradraget

Det skal være slut med at trække udgifter til installatøren fra i skat. De Radikale mener ikke, at håndværkerfradraget skaber flere arbejdspladser, og derfor vil de tage et forslag om at afskaffe fradraget med til de kommende finanslovsforhandlinger.

El-materiel

Thy El-teknik vinder stor udenlandsk ordre på el-tavler

Thisted-virksomheden har vundet en historisk stor ordre på el-tavler. Tavlerne vil blandt andet blive brugt på et højteknologisk waste-to-energy kraftværk tæt ved Liverpool.

Branchen

Intelligent vandmåler “lytter” sig til lækager

Ny brug af ultralydsteknologi gør det muligt at identificere og mindske antallet af lækager i vandrør ved hjælp af akustiske støjmålinger. Det giver mulighed for en mere proaktiv indsats mod vandspild.

Varmeanlæg

Stor tilfredshed med varmepumper hos fjernvarmeselskaber

En netop offentliggjort rapport viser, at fjernvarmeselskaber er tilfredse med store varmepumper, og at kilden til varme er meget forskellig.

Branchen

Regeringen: Forhøjet arveafgift kan betales over 30 år - med en rente på tre procent

Hvis regeringen ender med at hæve arveafgiften, kan gælden som et plaster på såret betales over 30 år. Men det kan vise sig at blive en dyr fornøjelse for virksomheden, da regeringen lægger op til, at renten på gælden skal være på tre procent.

Branchen

150 meter lang cykel- og gangsti får etableret LED-strips

Under opførelsen af nye boliger på Sluseholmen er der blevet etableret Glorie LED-strips på en 150 meter lang cykel- og gangsti. Lillestrøm El har stået for installationen.

Branchen

Ny teknisk sælger ansat hos Venti

Uffe Stub-Holm har efterhåndende prøvet kræfter med lidt af hvert i ventilationsbranchen. Nu glæder Ventis nye tekniske sælger sig til at rykke et skridt længere tilbage i forsyningskæden og beskæftige sig med teknisk rådgivning.

Energi

Oslobåden vil fremover få strøm fra land

DFDS-færgerne skal ikke længere genere deres egen strøm, når de ligger ved kaj i København. Fremover skal strømmen fås i land.

Branchen

Brancheorganisation: Lovforslag om ladestandere imponerer ikke

8. oktober førstebehandler Folketinget et lovforslag fra boligministeren om krav til opsætning af ladestandere. Et lovforslag, der ifølge Tekniq Arbejdsgiverne er for uambitiøst.

Branchen

Snyd med håndværkerfradrag bliver ikke kontrolleret

Boligjobordningen bliver udbetalt stort set uden kontrol for snyd og fejl. Direktør i FSR peger på, at det medfører en stigende ”går den, så går den”-holdning. Omvendt er man hos SMVdanmark meget glad for ordningen og kender ikke til eksempler på snyd eller misbrug.

Branchen

To el-installatører fra Ulfborg går sammen i fælles firma

1. oktober slår de to el-installatører Jørn Brink og Vedersø El sig sammen i firmaet Brink og Madsen. De tager hver fem medarbejder med ind i det nye firma.

Energi

Regeringen mere end halverer støtten til vedvarende energi

Midler fra regeringen, der var øremærket til at støtte vedvarende energi, skal nu bruges til at finansiere andre grønne formål. Dansk Energi undrer sig over den pludselige ændring.

Branchen

Adgangen til udenlandsk arbejdskraft skal være nemmere

Hjulene drejer for fuld kraft i erhvervslivet, men manglen på arbejdskraft er ved at udvikle sig til en alvorlig udfordring. Derfor er der ifølge Tekniq Arbejdsgiverne brug for at gøre det lettere for virksomhederne at få adgang til udenlandsk arbejdskraft, hvis opsvinget skal fortsætte.

Branchen

Ny teknologi gør gamle fiberkabler klar til fremtiden

Fransk producents nye signalkonvertere skal gøre det lettere at opgradere eksisterende fiberkabler til langt højere datahastigheder og transmissionsafstande.

Byggeri

Flere VVS’ere vælger præfabrikerede bundelementer

VVS-installatører skyder genvej i byggeprocessen med fabrikssamlede bundmoduler til større byggerier.

Belysning

Bright indgår samarbejdsaftale med international belysningsproducent

Den danske belysningsproducent Bright har indgået et samarbejde med Sylvania, der i mange år har været førende inden for LED-lys og lysstyring. Bright mener, at samarbejdet også bliver en fordel for de elinstallatører, som de samarbejder med.

Branchen

Brancheorganisation: Unge skal vejledes bedre, når de skal vælge uddannelse

24 procent af landets studenter er ikke begyndt på en videregående uddannelse 27 måneder efter, de har afsluttet deres studentereksamen. Hos Tekniq Arbejdsgiverne opfordrer man derfor til, at der sættes større fokus på erhvervsuddannelserne allerede i folkeskolen.

Branchen

NMT El-Service udvider med ny afdeling

Øget efterspørgsel hos aarhusianske NMT El-Service får virksomheden til at udvide med afdelingskontor og mandskab i Ebeltoft. Den nye afdeling skal styrke det lokale samarbejde.

Branchen

El-firma tiltalt i sag om alvorlig brøndulykke

Søndergaard El er blevet tiltalt i en sag, hvor Rene Møller Frandsen i maj faldt ned i en åben brønd i Holstebro. Indehaver Brian Søndergaard er utrolig ked af sagen, mens Rene Møller Frandsen håber, at der nu kommer fokus på sikkerheden omkring arbejdet med brøndene.

Branchen

Dansk udvikler af software til installatørbranchen opkøbt

EG har opkøbt det danske IT-firma CalWin, der udvikler og leverer softwareløsninger til installatørbranchen. CalWins medarbejdere fortsætter med over i den nye virksomhed.

Branchen

Lille VVS-firma i navnestrid med køkkengiganten Kvik

Ejeren af Kvik VVS har fået en henvendelse fra køkkenfirmaet Kviks advokater om at droppe brugen af sit virksomhedsnavn.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere