Nyhedsarkiv

Intelligente installationer

Johnny Øland: Vores system kunne have reddet Svinkløv Badehotel

Det danske firma Fire Eater har udviklet et brandslukningssystem, som kvæler ilden, før den får fat. ”Med vores system installeret var branden på Svinkløv Badehotel ikke blevet til noget”, lyder det fra direktør Johnny Øland.

Intelligente installationer

Nye brandalarmanlæg sikrer Bispebjerg Hospital

Høyrup & Clemmensen har installeret automatiske brandalarmanlæg på Bispebjerg Hospital. Anlæggene skal på kort tid varsle hospitalets personale om begyndende brande.

Virksomhedsdrift

Arbejdsgivernes direktør stopper

Direktør for brancheorganisationen Arbejdsgiverne, Jani Lykke Methmann, har valgt at fratræde sin stilling. Hun starter pr. 1. februar som direktør for Væksthus Syddanmark.

Branchen

Installationsbranchen har høje forventninger til 2017

El- og VVS-virksomhederne har fået tykkere ordrebøger og ser frem til et positivt 2017, viser konjunkturtal fra Danmarks Statistik. Væksten er dog ulige fordelt, lyder det fra Tekniq.

Arbejdsredskaber

Ny løsning sikrer hurtige penge i kassen

Regnskabsprogrammet Dinero har indgået et samarbejde med MobilePay, hvilket betyder, at det bliver nemmere og hurtigere for installatører at få betaling fra kunder.

Byggeri

50 tagbrønde skal holde det nye Experimentarium tørt

Entreprenørvirksomheden Wicotec Kirkebjerg har installeret 50 Geberit Pluvia tagbrønde på taget af det nye Experimentarium. Brøndene skal sikre mod vandskader.

Virksomhedsdrift

Frandsen El leverer utilfredsstillende årsregnskab

El-firmaet Frandsen El lever i sit seneste årsregnskab ikke op til forventningerne om yderligere vækst.

Byggeri

Nye regler sikrer tests af tekniske installationer

Fra næste sommer bliver det lovpligtigt at afprøve tekniske installationer i nye bygninger. Tekniq hilser reglerne velkomne, men efterspørger løbende serviceeftersyn.

Branchen

Kampagne brander elbranchen i fitnesscentre

Med film i landets Fitness.dk-centre lancerer Dansk El-Forbund og Tekniq nu anden omgang af kampagnen ’Bag Facaden’, som skal brande elbranchen.

Belysning

Nørreport Station vinder lyspris

Nørreport Station i København vinder Den Danske Lyspris 2016, som uddeles af Dansk Center for Lys. Prisen gives for belysningsforholdene ved det nye Nørreport.

Byggeri

Installatør sætter turbo på isoleringen

De tekniske installationer på boligbyggeriet Karré G og Karré I på Teglholmen i København bliver isoleret med Isocover-beklædning frem for pladekapper. Det giver en større fleksibilitet og hurtigere montering.

Energi

RUC opnår markante besparelser gennem energirenovering

Med nye fjernvarmerør, varmecentraler, solcelleanlæg og nyt LED-lys kan Roskilde Universitet årligt reducere sit energiforbrug med 27 procent og spare op mod 4 mio. kr.

Virksomhedsdrift

Bauhaus åbner webshop til erhvervskunder

Byggemarkedet Bauhaus lancerer en webshop til sine erhvervskunder. Shoppen har et stort udbud af varer og gør det muligt for kunden at se egne byggeprojekter.

Energi

Tekniq efterlyser bedre kontrol med Energispareordningen

Energispareordningen skal strammes op og kontrolleres i langt højere grad, lyder meldingen fra Tekniq, som mener, at vi kan få mange flere energibesparelser for pengene.

Branchen

Eksperter: Øg omsætningen med kundedata fra netsalget

Mange virksomheder udnytter ikke det potentiale, der ligger i at bruge kundedata fra deres netbutikker til at forbedre kundeoplevelsen og øge omsætningen.

Virksomhedsdrift

Aura El-net skifter navn

Det østjyske netselskab Aura El-net skifter pr. 1 december navn til Dinel.

Branchen

Optimera åbner nyt forretningskoncept i Silkeborg

Byggecenterkæden Optimera åbnede for et år siden et nyt forretningskoncept i Viborg. Nu kommer konceptet også til Silkeborg.

Branchen

Antallet af ulovlige installationer stiger

Når autoriserede el- og VVS-installatører besøger kunder rundt om i landet, opdager de en stigende mængde ulovligt udført arbejde. Samtidig er antallet af bøder faldet.

Branchen

Hver tredje installatør bliver anmeldt

Én ud af tre danske installationsvirksomheder er blevet anmeldt af kunder på nettet. Det er en tendens, som forventes at stige de kommende år, vurderer ekspert.

Byggeri

Tekniq: Pauser og øl i arbejdstiden tegner et forkert billede

TV2-udsendelsen ’Danmark mod Østeuropa’ giver ikke et retvisende billede af byggebranchen, mener brancheorganisationen Tekniq.

Virksomhedsdrift

Solar gør forretningen mere digital

Sourcing- og servicevirksomheden Solar udvikler sig på den digitale front og lancerer to nye tiltag, som begge er baseret på åbne standarder.

Energi

Solceller er den billigste form for vedvarende energi

Det billigste alternativ til fossil energi er solceller, viser Danmarks første internationale solcelleudbud. Tekniq efterspørger, at Folketinget giver solceller en langt mere central rolle.

Branchen

Elektrikeruddannelsen bliver ikke en fordelsuddannelse

Det har tidligere tydet på, at elektrikeruddannelsen ville blive en såkaldt fordelsuddannelse. Det kommer alligevel ikke til at ske, da uddannelsen ikke lever op til de opstillede krav.

Belysning

LED-lys kan spare butikker for 250 millioner

Ved at skifte til LED-belysning kan små og mellemstore butikker på landsplan spare 250 millioner kroner. Potentialet er størst i Region Hovedstaden.

Indeklima

Caverion leverer ventilation til Statens Museum for Kunst

Teknikentreprenøren Caverion har vundet en entreprise på 40 millioner kroner, der omfatter udskiftning af installationerne på Statens Museum for Kunst.

Energi

Varmepumper bliver mere attraktive

Regeringen har afskaffet den omdiskuterede PSO-afgift, hvilket betyder, at varmepumper rent økonomisk bliver mere attraktive i private hjem.

Virksomhedsdrift

Brødrene Dahl lancerer nyt butikskoncept

Apple, Audi, Sticks & Sushi og SuperBrugsen har givet inspiration til Brødrene Dahls nye butikskoncept, hvor kunden er omdrejningspunktet. Den første butik er åbnet i Silkeborg, mens tre nye butikker åbner, inden året er omme.

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere