18.10.2019  |  EL  |  El-materiel

Nyt certificerings koncept fra Lan-Com A/S

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lan-Com A/S i Smørum har med omgående virkning ændret sit certificeringskoncept på GIGA-LAN Pro Kabelsystem. Lan-Com A/S garanterer nu, at GIGA-LAN Pro kabelsystemer er dobbelt så gode som standarden.

Når man i dag køber et GIGA-LAN Pro Kabelsystem, og får det installeret af et certificeret installationsfirma, så kan man få et certifikat med 25 års produkt- og systemgaranti.

fakta lan-com

FAKTA

IL/er dæmpning i kabler

Jo længere en kabellængde er, jo større er dæmpningen. Når vi kommer ud omkring de 90 m, er vi ved at være ude på kablets yderste grænse.

Jo højere frekvens jo større dæmpning. Høje hastigheder på kabelsystemer kræver høj båndbredde (frekvens). NEXT er krydstale mellem parrene eller vi kan også kalde det støj.

Støjen bliver større jo mere vi skruer op for frekvensen. ACR er IL minus NEXT bliver støjen (NEXT) større end signalstyrken (dæmpning), får vi ikke noget signal frem. 

Det er det vi kalder Attenuation to Cross Talk Ratio (ACR). ACR er altså dæmpning minus NEXT og udtryk for det vindue,hvor va kan få signal frem.

Og det er uanset om man køber det økonomiske kategori 5e kabelsystem eller State of art Kategori 6a med en hastighed op til 10 Gigabit. Men ud over de 25 års produkt-og systemgaranti så garanterer Lan-Com A/S også, at det installerede kabelsystem dobbelt så godt som den standard man har købt. Hvordan kan vi garantere det?

Inden et GIGA-LAN Pro kabelsystem afleveres, så testes det med en FLUKE Versiv Analyser på mange parametre. (Bla. NEXT, FEXT, Insertion loss, Return loss) Alle test holdes op imod standarden, så man får et fuldt billede af kabelsystemets performance.

Med andre ord, så får man en garanti for, at ens nye kabelsystem overholder den standard som man har købt. Den professionelle IT installatør eller ingeniør ved, at for hver gang man har 3dB så er det en fordobling eller en halvering af signalstyrke.

Det nye her er, at Lan-Com A/S garanterer, at væsentlige parametre som Next og insertion loss er 3dB bedre end standarden – altså dobbelt så godt som standarden.

Hvordan kan det lade sig gøre?

Undersøgelser har vist sig, at et kabelsystems performance svækkes med tiden. Så det kabelsystem man fik installeret for ti år siden kan måske ikke håndtere den hastighed man ønsker at opgradere til. Har man f.eks. købt et ”grænsekabelsystem”*), som kun lige akkurat passerer en Fluke test på afleveringstidspunktet, ja så kan man næsten være sikker på, at det i kabelsystemets sidste leveår ikke overholder standarden. Da det netop er i kabelsystemets sidste leveår ( pga. opgradering til højere netværkshastighed) man har brug for den høje båndbredde, så er det aldeles væsentligt.

GIGA-LAN Pro kabelsystem består af højkvalitets komponenter, som hver især er af en betydeligt bedre kvalitet end standarden (component compliant). Når det så samtidig installeres af en certificeret installatør, som har været på grundig træning i Lan-Com A/S, så får man en performance på sit kabelsystem, som er dobbelt så god som standarden, og den bedste garanti for, at kabelsystemet også kan håndtere fremtidens store netværkshastigheder.

Lan-Com A/S har leveret kabelsystemer til de danske installatører de sidste 30 år. De senere år har Lan-Com med GIGA-LAN Kabelsystem leveret til nogle af det største IT installationer i Danmark. Således er GIGA-LAN i dag et af de førende kabelsystemer i Danmark.

For yderligere information henvendelse til www.lan-com.dk eller lan-com@lan-com.dk.

*)Et grænse kabelsystem er et kabelsystem, som kun lige akkurat overholder standarden.

Tags: Lan-com A/S

Mere fra Lan-com A/S

Lan-com A/S

www.lan-com.dk

Lan-Com A/S har beskæftiget sig med netværkskabling i mere end 26 år. Det har givet os en kæmpe viden inden for dette felt. Vi har selv designet de fleste af vores produkter, som vi sælger – derfor kender vi vores produkter ned til mindste detalje.

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere