08.03.2016  |  VENTILATION  |  Energi

Nyt energieffektivt ventilationsfilter HI-FLO II XLT 7 (A+)

Indhold fra partner Hvad er dette?

Energieffektive filtre i ventilationsanlægget er altid i fokus hos vores kunder. Da ventilationsfiltret står for en stor del (cirka 30%) af energiforbruget i et ventilationsanlæg har det stor betydning at have et så lavt tryktab som muligt.

Der findes endda filterleverandører på markedet som anbefaler lavere filterklasser, M5-M6, for at kunne spare energi. Men da taber man helt fokus på indeklimaet og vores sundhed, som for os hos Camfil har første prioritet, når man vælger et ventilationsfilter. WHO (World Health Organisation) har de seneste år klassificeret dieseludstødning og udeluft i trafikerede miljøer som kræftfremkaldende.

Disse små nanopartikler (PM1), som genereres fra bl.a. forbrændingsprocesser, trænger ind i vores lunger, ind i blodsystemet og giver anledning til helbredsproblemer og sygdomme såsom astma, allergier, hjertekarsygdomme, cancer og nu er det endda blevet konstateret at være medvirkende til demens. For at tage hånd om disse små farlige PM1-partikler, der er skadelige for vores helbred, kræves et ventilationsfilter i filterklasse F7.

Kræftfremkaldende partikler
Sammen med Stockholms universitet har Camfil gennemført en undersøgelse for at udrede, hvor effektive forskellige filtermaterialer filtrerer kræftfremkaldende partikler i luften. Målinger blev foretaget på den travle Hornsgatan i Stockholm og på motorvejen tæt ved Midsommarkransens gymnasium. Målingerne viste, at det kræver et filter på mindst 50% effektivitet for partikler med 0,4 µm for at opnå en betydelig reduktion af de kræftfremkaldende partikler.

Det er ikke tilstrækkeligt med et M6 filter med ca. 10% effektivitet på små partikler. I stedet bør man vælge et F7 filter med mindst 50% effektivitet.

Høj filtreringseffektivitet
Camfil har efter meget intensiv udvikling af både filtermedie og design formået at udvikle en serie af posefiltre i F7 filterklasse, der både har lavt tryktab, hvilket resulterer i lavt energiforbrug, samt en filtreringseffektivitet på 50% ved 0,4 µm partikler i henhold til standarden EN779: 2012. Med andre ord er det en udvikling, der er i harmoni med vores ambition om at opretholde en høj effektivitet ved små sundhedsskadelige nanopartikler.

Dette sammen med en unik symaskine, der producerer perfekte poser efter vores specifikation, der bidrager til lavt energiforbrug, gør vores nye Hi-Flo II XLT7 A+ til vores bedste posefilter hidtil.

Hi-Flo II XLT7 A+ og resten af den nye energieffektive F7-serie er tilgængelige på markedet nu. Samtlige modeller er Euroventcertificerede, filtrenes deklarerede præstationer er tredjepartskontrollerede og listet på www.eurovent-certification.com.

Denne artikel er en del af temaet Tema: Ventilation & indeklima

Mere fra Camfil A/S

Camfil A/S

www.camfil.dk

Camfil er globalt en ledende virksomhed indenfor luftfiltreringsindustrien med mere end et halvt århundredes erfaring i at udvikle og fremstille bæredygtige renluftsløsninger, der beskytter mennesker, processer og miljøet mod skadelige luftbårne partikler, gasser og emissioner.Camfil A/S blev etableret 1. september 1972. Som et medlem af Camfil koncernen har vi et stort bagland med adgang til vigt…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere