08.06.2018  |  EL  |  Energi

Nyt hospital skal køre på solceller

Solceller skal levere strøm til byggeriet af det nye Odense Universitets Hospital. Planen er, at solenergi skal dække en femtedel af driften, når hospitalet står færdigt.

Et samlet areal på 23.500 kvadratmeter i Odense bliver til efteråret dækket af solceller, der skal forsyne byggeriet af Odense Universitets Hospital (OUH) med strøm. Det skriver dr.dk.

Foruden energi til selve opførslen af det store byggeri skal solcellerne levere strøm til det færdige hospital, når det står klar i udgangen af 2022.

”Vi har fundet ud af, at solceller for os og vores beliggenhed er den mest omkostningseffektive form for vedvarende energi”, forklarer Kenneth Holm, der er projektchef for OUH, til dr.dk.

Læs også: Solenergi i maj slår alle rekorder

Helt præcist skal solcellerne dække en tredjedel af byggeriet, og en femtedel af driften efter hospitalet er åbnet for patienter.

”Vi mener, at vi har fundet det rigtige niveau for vedvarende energi. Det er jo en beslutning og en præmis for Nyt OUH, at vi ikke bare skal leve op til de energikrav, der gælder i dag, men også de krav, der gælder i 2020”, siger Kenneth Holm til dr.dk.

Og OUH er ikke det eneste, der satser på solceller som kilde til vedvarende energi. En opgørelse fra 1. maj i år viser, at der er knap 100.000 solcelleanlæg tilsluttet det danske energinet.

Ifølge det statsejede selskab, Energinet vil antallet af solcelleanlæg i Danmark blive femdoblet over de næste 25 år.

- EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere