16.05.2023  |  EL  |  Byggeri

Nyt hovedkvarter viser nye teknologier og løsninger

I starten af maj inviterede ELCON til rejsegilde på virksomhedens nye hovedkvarter for ELCONs nordvestjyske aktiviteter, der ligger i Holstebro. Gråkjær er totalentreprenør på projektet, og ELCON står selv for de eltekniske løsninger, vvs samt ventilation på byggeriet.

ELCON er en landsdækkende elinstallatør med omkring 1.200 ansatte.Virksomhedens nye bygning bliver bygget med omtanke og blik for bæredygtige muligheder og fungerer samtidig som et udstillingsvindue for de mange forskellige teknologier og løsninger, ELCON selv arbejder med for kunder.

”Bygningen er et godt eksempel på, hvordan vi hjælper vores kunder. Derfor går vi efter bygningscertificeringen DGNB med både hjerte og guld, og vi viser vores løsninger til intelligent byggeri, der både er energieffektivt og skaber godt indeklima”, siger servicechef Jesper Godsk fra ELCON.

Den såkaldte DGNB-certificering er en ordning, der dækker over en lang række faktorer, hvor kvaliteterne miljø, økonomi og sociale forhold vægter lige meget i vurderingen af en bygning. Gråkjær og ELCON forventer at bygningen bliver certificeret til DGNB Guld, fordi det opnår over 65 point og mindst 50 procent i hver kvalitet og DGNB Hjerte som en anerkendelse af, at bygningen vil have et exceptionelt indeklima.

Læs også: Kvaliteten af livscyklusberegninger for byggerier løftes til nyt niveau

Bygningen bliver hovedsageligt opført i træ og fiberprodukter i stedet for beton, mens skum og kemi i bygningen er svanemærket, så der kan opretholdes et højt kvalitetstrin overfor DGNB.

”Vi er stolte af certificeringen, der viser hvor ambitiøse vi er både på vores egne og kundernes vegne, når det kommer til mere nutidige bygninger, der styres intelligent. Det kræver grundige overvejelser og et helhedsblik at planlægge og styre et byggeri ud fra DGNB-principperne, men det er fremtiden, når man vil være førende på grønne eltekniske løsninger”, siger Jesper Godsk.

Når selve bygningen står færdig, skal ELCON installere hele paletten af løsninger inden for såkaldt intelligent byggeri, så både indeklima og energiforbrug er i top. Det gælder blandt andet styring af lys, varme og ventilation, der vil blive målt og styret på et væld af måder, så bygningens drift løbende optimeres.

- PiB

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere