I starten af maj inviterede ELCON til rejsegilde på virksomhedens nye hovedkvarter for ELCONs nordvestjyske aktiviteter, der ligger i Holstebro. Gråkjær er totalentreprenør på projektet, og ELCON står selv for de eltekniske løsninger, vvs samt ventilation på byggeriet.
I starten af maj inviterede ELCON til rejsegilde på virksomhedens nye hovedkvarter for ELCONs nordvestjyske aktiviteter, der ligger i Holstebro. Bygningen bliver hovedsageligt opført i træ og fiberprodukter i stedet for beton, mens skum og kemi i bygningen er svanemærket. Foto: Gråkjær.
ELCON er en landsdækkende elinstallatør med omkring 1.200 ansatte.Virksomhedens nye bygning bliver bygget med omtanke og blik for bæredygtige muligheder og fungerer samtidig som et udstillingsvindue for de mange forskellige teknologier og løsninger, ELCON selv arbejder med for kunder.
”Bygningen er et godt eksempel på, hvordan vi hjælper vores kunder. Derfor går vi efter bygningscertificeringen DGNB med både hjerte og guld, og vi viser vores løsninger til intelligent byggeri, der både er energieffektivt og skaber godt indeklima”, siger servicechef Jesper Godsk fra ELCON.
Den såkaldte DGNB-certificering er en ordning, der dækker over en lang række faktorer, hvor kvaliteterne miljø, økonomi og sociale forhold vægter lige meget i vurderingen af en bygning. Gråkjær og ELCON forventer at bygningen bliver certificeret til DGNB Guld, fordi det opnår over 65 point og mindst 50 procent i hver kvalitet og DGNB Hjerte som en anerkendelse af, at bygningen vil have et exceptionelt indeklima.
Læs også: Kvaliteten af livscyklusberegninger for byggerier løftes til nyt niveau
Bygningen bliver hovedsageligt opført i træ og fiberprodukter i stedet for beton, mens skum og kemi i bygningen er svanemærket, så der kan opretholdes et højt kvalitetstrin overfor DGNB.
”Vi er stolte af certificeringen, der viser hvor ambitiøse vi er både på vores egne og kundernes vegne, når det kommer til mere nutidige bygninger, der styres intelligent. Det kræver grundige overvejelser og et helhedsblik at planlægge og styre et byggeri ud fra DGNB-principperne, men det er fremtiden, når man vil være førende på grønne eltekniske løsninger”, siger Jesper Godsk.
Når selve bygningen står færdig, skal ELCON installere hele paletten af løsninger inden for såkaldt intelligent byggeri, så både indeklima og energiforbrug er i top. Det gælder blandt andet styring af lys, varme og ventilation, der vil blive målt og styret på et væld af måder, så bygningens drift løbende optimeres.
- PiB
Energi

Trekantområdet tiltrækker nyt energiselskab og styrker den grønne profil
Det vedvarende energiselskab Better Energy har åbnet nyt kontor i Kolding, som skal bidrage til Trekantområdets visioner inden for grøn energi.
Energi

Mangel på ladestandere bremser udrulning af elbiler
Skal Danmark have én million elbiler på vejene i 2030, kræver det, at antallet af nye ladestandere speedes op. AutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ Arbejdsgiverne har samlet 20 konkrete anbefalinger til, hvordan vi når det mål.
Energi

Nyt multifleksibelt solcelleanlæg til byggepladser og festivaler
En banebrydende opfindelse af multifleksibelt solcelleanlæg fra AK sunpower imødekommer nye EU-krav. Fra levering til drift går der cirka en time, og den grønne omstilling er i gang.
Branchen

Individuel støtte til unge viser lovende resultater
Det hjælper at bruge en særlig metode med individuel støtte, når unge i psykisk mistrivsel skal i arbejde eller uddannelse. Det viser de foreløbige resultater fra et seksårigt forskningsstudie fra Københavns Professionshøjskole. Men de gode resultater kræver, at metoden bliver fulgt nøje, lyder det fra forskerne bag.
Energi

Sanitetsvirksomhed tager stort ansvar for den grønne omstilling
På et år har sanitetsvirksomheden Geberit formået at mindske sin miljøpåvirkning med 17,1 procent. Det fremgår af Geberit-gruppens bæredygtighedsrapport for 2022. Hos Geberit føler man et ansvar for at kigge ind i nye løsninger, der bidrager til en grønnere omstilling i sanitetsbranchen.
Branchen

Det går godt for elektrikere og el-installatører trods udfordringer
Elektrikervirksomheder har på trods af inflation og højere materialepriser formået at fastholde en stabil indtjening og endda øget den gennemsnitlige omsætning per medarbejder marginalt. Det viser PwC’s brancheanalyse for elektrikervirksomheder.