18.03.2022  |  EL  |  El-materiel

Nyt joint venture løfter IoT op i en ny liga

Cibicom, som ejer både sendemaster og det nationale LoRaWAN IoT-net og Micro Technic, der producerer IoT-enheder, kan nu som de første levere hele IoT-værdikæden fra sensor til dashboard igennem deres joint venture, Sense Solutions, der specialiserer sig i forædling af IoT-data.

Med etableringen af Sense Solutions er der kommet en ny type spiller på IoT-markedet. Sense Solutions er et joint venture mellem Cibicom og Micro Technic, som samler brikkerne i IoT-værdikæden fra behovsafdækning, måling og dataopsamling til analyse og integration. Cibicom og Micro Technic ejer henholdsvis 51 og 49 procent af Sense Solutions. Med det nye strategiske initiativ kan de tre partnere levere end-to-end IoT-løsninger, der føder brugbare IoT-data direkte ind i kundens data warehouse. 

Cibicom og Micro Technic har begge været på IoT-markedet i en årrække. Cibicom som leverandør af infrastruktur og distribution af IoT-data, og Micro Technic som en af landets få producenter af IoT-enheder. Hidtil har IoT-markedet været domineret af siloløsninger, som kunderne selv har skullet stykke sammen med det resultat, at værdien af de opsamlede IoT-data er stærkt begrænset. Sense Solutions kan levere åbne løsninger, der bliver en integreret del af kundens eksisterende platform.

LÆS OGSÅ: EasySupply SmartButton – det nye banebrydende IoT-lagerstyringskoncept

Ejer det danske LoRaWAN-net

”Vi ejer det nationale LoRaWAN-net og har en lang række kompetencer inden for sikkerhed og drift, men det er blot ét element i IoT-værdikæden. Der er et enormt potentiale i IoT, men hvis markedet for alvor skal flytte sig, skal fokus væk fra dimser og netværk og over på værditilførsel. Der er noget paradoksalt ved, at både leverandører og brugere er så optagede af praktikken og så lidt af udbyttet af IoT-løsningerne. Det er det, vi gerne vil ændre”, siger administrerende direktør i Cibicom gruppen, Michael Meister og tilføjer:   

”Vores fokus er 100 procent på de vertikaler, hvor vi ikke har samarbejder med andre i forvejen, og dette marked er så stort, at der er rigelig plads til flere parallelle aktiviteter”.

Selvom der skrives og tales meget om IoT, er det et forholdsvist umodent og interessedrevet marked. Mange IoT-projekter udspringer og lever i ingeniørafdelingerne, og løsningerne er siloopdelte. 

Hele IoT-leverancen

”Ingen tager ejerskab over hele IoT-leverancen. Værdikæden håndteres af mindst fire leverandører, og det er meget frustrerende for kunderne. IoT er for komplekst til, at de kan stå for det hele selv”, siger administrerende direktør i Micro Technic Frank Max Laursen.

”Som det seneste har vi bygget en IoT-platform, der forbinder enhederne, men det er ikke nok for kunderne. Vi bliver mødt med et stort behov for at kvantificere og forædle IoT-dataene, så de kan bruges til analyse og dermed skabe et beslutningsgrundlag. Derfor har vi etableret Sense Solutions sammen med Cibicom”, siger Frank Max Laursen.

Erfarne dataanalytikere

I spidsen for Sense Solutions står Mads Liebst og Bo Erichsen, der har mange års erfaring inden for data analytics og softwareudvikling og datakommunikation. 

”Det er det helt rigtige tidspunkt at træde i karakter på IoT-markedet. Det stærke fokus på klima og den digitale omstilling driver interessen for IoT frem i hastigt tempo. Vores fokus ligger i første omgang på miljø, smart cities, trafik på fx parkeringspladser, offentlige pladser, strande, vandløb mv, hvor build-on IoT-løsninger og LoRaWAN er det oplagte valg. Vi kan levere samlede løsninger for hele værdikæden lige fra analyse af businesscasen, valg af sensortype og den optimale måling til netværk, dataforædling samt sikkerhedsaspekter omkring løsningerne. Vores mål er at løfte kompleksiteten ud af opgaven og varetage det for kunden”, siger Mads Liebst, CCO i Sense Solutions.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere