31.10.2019  |  EL  |  El-materiel

Nyt kabelsystem fra Lan-com A/S

Indhold fra partner Hvad er dette?

Lan-Com A/S i Smørum introducerer nyt revolutionerende IT kabelsystem, som er specielt designet til datacentre, mindre virksomheder, forretninger, håndværksmestre, private hjem og mange andre formål.

Navnet er ”GIGA-LAN Zone”. Det er et kategori 6 U-UTP Kabelsystem, hvor kablet kun har en diameter på 3,50 mm mod de traditionelle kat 6 U-UTP kabler som har næsten den dobbelte diameter. Det giver en række fordele som ikke tidligere er set på det danske marked.

For det første sparer det plads i føringsveje. Som regel er der altid pladstrængsel i føringsveje – det være sig i gamle installationer, men ofte også i nye. Tit er der slet ikke plads til udvidelser i føringsvejene, selvom EN standarden lægger op til, at føringsveje kun skal fyldes 50% op.

Med det nye kat 6 Zone kabel kan der lige pludselig være dobbelt så mange kabler i føringsvejene. Kabelkanaler og kabelbakker udgør en meget stor del af den samlede nypris for en datainstallation og med det nye Zone Kabel System kan en del af denne udgift spares væk.

Et tyndt og mere fleksibelt kabel er også betydeligt nemmere at installere og det sparer dermed også tid og penge for den enkelte installatør. Da der er mindre kobber i kablet er det også billigere end de traditionelle kat 6 kabler.

Hvordan kan det lade sig gøre?
Hvordan kan det lade sig gøre at lave et kategori 6 U-UTP kabel med samme data som et almindeligt kabel og kan vi nu være sikre på, at man kan køre 1 GBPS Ethernet på det? Vil mange nok spørge.

Det har heller ikke været nemt at konstruere - Det har taget Lan-Com og deres samarbejdspartner mere end 1 år at komme til dette resultat. Kablet er et 4 pars kabel, hvor hver leder er AWG28. Det har samme specifikationer som et almindeligt Kat 6 kabel, hvad angår NEXT, FEXT Return los, impedans OSV. Dog har kablet en større dæmpning, hvilket gør, at den maksimale længde (PL) er 60 m. Langt de fleste installationer, og især datacentre, mindre virksomheder, forretninger og private hjem er under 60 m og kabelsystemet kan derfor anvendes rigtigt mange steder.

Tags: Lan-com A/S

Mere fra Lan-com A/S

Lan-com A/S

www.lan-com.dk

Lan-Com A/S har beskæftiget sig med netværkskabling i mere end 26 år. Det har givet os en kæmpe viden inden for dette felt. Vi har selv designet de fleste af vores produkter, som vi sælger – derfor kender vi vores produkter ned til mindste detalje.

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere