29.10.2019  |  EL  |  Branchen

Nyt legat skal promovere talenters eltekniske idéer

Den eltekniske sektion i Veltek opretter et årligt legat til at støtte eltekniske talenter under uddannelse, der har idéer til løsninger, som kan forbedre energiforbrug eller skabe vækst.

Bestyrelsen i den eltekniske sektion, der er en del af den tekniske brancheorganisation Veltek, opretter et legat på 15.000 kroner, der skal uddeles årligt fra 2020. Legatet går til et udvalgt elteknisk-talent under uddannelse. 

Læs også: Installationsbranchen holder lærlingeskansen

Alle der er under uddannelse som elektriker, installatør, ingeniør eller som elteknisk-handelselev, og som mener, at man ligger inde med en idé til eltekniske koncepter, optimeringer eller forretningskoncepter, kan søge legatet. 

Den eltekniske sektions bestyrelse varetager medlemmernes interesser, og bestyrelsen interesserer sig med egne ord meget for ungdommen og den eltekniske branches fremtid. Bestyrelsen har derfor besluttet, at den aktivt vil støtte og promovere talenter, som har en spændende idé, der kan forbedre branchen eller skabe vækst.

”Hvis man skulle sidde derude og tænke, at det her lyder som noget for mig, eller man har en elev eller lærling, som opfylder kriterierne, kan jeg kun opfordre til at få skrevet en ansøgning, der især ligger vægt på hvordan idéen, løsningen eller forretningskonceptet kan være med til at skabe forandring i den eltekniske branche og i samfundet”, siger Thomas Andersen, vicepræsident for Schneider Electric Danmark og bestyrelsesformand i Velteks eltekniske sektion. 

Idéen kan for eksempel handle om forbedring af forbrug af energi, væsentlige energibesparelser, optimering af teknologier for opbevaring af energi eller være med til at sikre bedre udnyttelse af vores ressourcer i samfundet.

Det er muligt at sende en individuel ansøgning til legatet, ligesom uddannelsesinstitutioner og øvrige interesserede kan indstille en elev eller lærling.

Ansøgningen skal være Veltek i hænde senest den 1. marts hvert år. Herefter udvælges to kandidater, som der stemmes om blandt medlemmerne på den årlige generalforsamling.

- MGC

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere