12.07.2018  |  EL  |  Varmeanlæg

Nyt studie: Eldrevne varmepumper bør erstatte fjernvarmen

Store eldrevne varmepumper er bedre for miljøet, også er de tjent hjem igen efter seks år. Det viser et nyt studie foretaget af Siemens sammen med Intelligent Energi og Grøn Energi.

Der er både økonomiske og miljømæssige gevinster at hente ved at investere i store eldrevne varmepumper. Og efter allerede godt seks års tilbagebetaling er pengene på elektrificeringen tjent hjem igen. Det viser et nyt studie lavet af industrikoncernen Siemens i samarbejde med foreningerne Intelligent Energi og Grøn Energi.

”Elektrificering af Danmark er en afgørende forudsætning for den grønne omstilling. Det er klart, at når vi taler om en fjernvarmesektor, der dækker to tredjedele af det danske varmebehov, så er det en vigtig og stor spiller i energiforbruget”, siger adm. direktør i Siemens Claus Møller, der har været en af studiets tovholdere.

Ifølge studiets resultater vil en sådan omstilling af den danske fjernvarmesektor reducere CO2-udledningen med 2,6 millioner tons årligt.

Læs også: Varmepumper bliver billigere i drift

”Derfor er vi nødt til at sætte fokus på omstillingen til elektricitet, og vores studie er tænkt som et faktabaseret indlæg for det. Vi glæder os til at mødes med fjernvarmesektorens mange aktører og diskutere mulighederne, så vi også her kan skabe bæredygtige rammer for energi-Danmark”, siger Claus Møller.

Også branchechef fra Intelligent Energi, Helle Juhler-Verdoner, mener, at der ligger et stort potentiale ved ressourceudnyttelse af de store eldrevne varmepumper. Men en reduktion af elvarme-afgiften er dog en forudsætning.

”Politikerne har taget hul på afgiftslettelserne. Vi håber, at de med det næste energiforlig går videre af den vej”, uddyber Helle Juhler-Verdoner.

- EST

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere