02.11.2017  |  VVS  |  Branchen

Nyt værktøj skal sikre vedvarende varmekomfort

Brunata introducerer nyt redskab inden for energioptimering, der skal gøre det nemmere at sikre optimal komfort af varmeanlægget og samtidig give miljømæssige besparelser.

Det er som regel ikke noget problem at holde varmen i de dage, den danske sommer kigger frem – men så snart Kong Vinter banker på døren, kan man opleve, at radiatoren ikke helt formår at levere den varme, der er behov for.

Det skyldes ofte en ubalance og utilstrækkelig cirkulation i varmefordelingsanlægget, forklarer Carsten R. Larsen, der er energy manager hos Brunata:

”Man kan stå i en varmecentral og se, at man sender den rigtige temperatur ud – og man kan også se, at man får den rigtige temperatur tilbage. Men hvad man ikke kan se er, om den temperatur man sender ud, når frem til alle, eller om der er stigstrenge, der er gået helt eller delvist i stå”.

Derfor har man hos Brunata udviklet en stigstrengsanalyse, der kan hjælpe dem, der sidder med ansvaret for ejendommens varmekomfort til allerede at opdage problemerne i opløbet.

Læs også: Hofor: Forbrugere glemmer at skrue ned for varmeanlægget

Fuld transparens i varmefordelingsanlægget
Værktøjet består af temperaturmålere med fjernaflæsning, der monteres på ejendommens stigstrenge og løbende overvåger temperaturer i radiatoranlæg samt rør til varmt brugsvand.

Herved opnås fuld transparens i varmefordelingsanlægget, hvilket giver den varmeansvarlige mulighed for at se og handle på uhensigtsmæssige tendenser, før beboerne oplever problemer med manglende varmt brugsvand og utilstrækkelig varme på radiatorerne.

Når varmeanlægget holdes i god kondition gennem tidlig detektering og målrettet optimering, sikres en stabil varme- og varmtvandskomfort hos beboerne. Derudover vil stigstrengsanalysen give mulighed for væsentlige besparelser i forbrugsregnskabet, påpeger Carsten Larsen:

”Hvis man lægger summen af disse unødvendige forbrug sammen, så kan det være ret markante beløb. Besparelserne kan hurtigt komme op på ti procent på ejendomsniveau, og det er ikke usandsynligt, at man kan spare 20 procent på varmeregningen ved at gennemgå ejendommen for fejl og afhjælpe dem”.

Han påpeger samtidig, at man med det nye værktøj også kan hente miljømæssige besparelser, eftersom værktøjet bidrager til at forebygge energispild gennem temperaturoptimering.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere