04.01.2022  |  EL  |  Energi

Nyt whitepaper: Datacentre kan sikre balancen i elnettet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Datacentre gemmer på grønt guld. Det viser et nyt whitepaper fra Microsoft og Eaton, der undersøger, hvordan datacentre kan tjene penge på eksisterende aktiver og samtidig gøre elnettet grønnere og mere stabilt med flere vedvarende energikilder.

Eaton og Microsoft har i samarbejde for nylig udgivet whitepaperet Grid-interactive data centers: enabling decarbonization and system stability, hvori de præsenterer de udfordringer, som mange datacenteroperatører står over for i overgangen til vedvarende energi. Blandt de mest presserende er udfordringen med at håndtere de stadigt større mængder energi fra vedvarende energikilder samtidigt med, at de leverer pålidelig strøm og sikrer balance i elnettet.

Whitepaperet sætter fokus på, hvordan datacentre, der bruger nødstrømsløsninger som fx. Eatons EnergyAware UPS, kan stabilisere elnettet og bidrage til at fremskynde den grønne omstilling. I tilfælde af kortvarige forstyrrelser på elnettet bruger UPS’en den energi, den har lagret, og sender det tilbage til elnettet. Dermed fungerer de som en reservekilde til gensidig energiudveksling mellem datacentret og elnettet.

”Vedvarende energikilder er fremtiden, men eftersom solen ikke altid skinner, og det ikke altid blæser, har vi brug for et dynamisk elnet, der kan imødegå ændringer i elproduktionen. Og det er her, datacentres brug af EnergyAware UPS-løsninger kommer ind i billedet. De kan yde et unikt bidrag til at sikre datacentret mod strømudfald samtidig med, at de fungerer som sekundær forsyning i elnettet,” siger Tom Bøjland, Sales Manager hos Eaton, og fortsætter:  
”Samtidig er der en stor sidegevinst at hente for datacenteroperatørerne. De kan nemlig tjene penge på at tilbyde deres strøm til forsyningsselskaberne og udnytte denne nye indtægtskilde til at kompensere for deres eget elforbrug. Det er en win-win-situation for hele datacenterbranchen.”

Eatons og Microsofts whitepaper kan læses her.

Mere fra Eaton Power Quality Danmark

Eaton Power Quality Danmark

www.eaton.dk

Eaton er en international power-management virksomhed, der leverer teknologier og-tjenester til kunder i energi- og forsyningssektoren. Virksomheden hjælper danske som internationale kunder med at levere løsninger og udnytte globale tendenser inden for elektrificering og digitalisering, der fremskynder den grønne omstilling – fx via SF6-frit koblingsudstyr, energieffektiv…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere