16.11.2017  |  EL  |  Belysning

OBH-gruppen skifter til DALI-lysstyring

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ved renovering af belysningen i OBH-gruppens hovedkontor i Odense har man valgt at skifte fra KNX til DALI-lysstyring. Det giver en fleksibel løsning, hvor man ikke er afhængig af eksterne programmører ved ændringer af lysstyringen.

Hen over sommeren har OBH-gruppen renoveret belysningen i en tilbygning fra 2008. I den forbindelse valgte man at skifte fra KNX til DALI-lysstyring. El-ingeniør Mikael Rasmussen ved OBH-gruppen udtaler: ”Som udgangspunkt fungerede KNX-løsningen fint, men hver gang vi skulle justere lysstyringen eller ville lave ændringer, så var vi afhængige af eksterne programmører”.

”Med DALI-lysstyring får vi en meget mere fleksibel løsning”, fortsætter Mikael Rasmussen. ”Nu kan vi selv lave indstillinger og ændringer via app på mobiltelefonen. Det er forholdsvis let at gå til, uden risiko for at hele systemet går ned”.

OBH-gruppen arbejder stadigvæk med både KNX og DALI-løsninger. Mikael Rasmussen fortæller, at det naturligvis gælder om at vælge system efter hvilken projekttype, man arbejder med. Når det gælder rene lysstyringløsninger, så foretrækker flere DALI-lysstyring. Man kan få de samme funktioner, og installatøren kan selv færdiggøre lysstyringen uden at skulle have fat på eksterne programmører.

Tråd- og batteriløse tryk giver komfort
I forbindelse med renoveringen har man valgt en DALI-sensor, som kan overstyres med tråd- og batteriløse EnOcean tryk. ”Det skyldes, at vi har nogle storrumskontorer, hvor vi ønskede ekstra tryk”, fortæller Mikael Rasmussen. ”Det var en enkel måde at få ekstra tryk sat op, uden at vi skulle trække nye kabler mv.” De tråd- og batteriløse tryk kommunikerer trådløst med DALI-sensorens lysstyring. Det er derfor også en ideel løsning ved tryk på glas- og flytbare vægge, hvor det ikke er muligt at trække kabler.

OBH-gruppen har besluttet også at udskifte lysstyringen i hovedbygningen, som er fra 2004. Her styres belysningen i dag af 1-10 volt – også her vil OBH-gruppen installere DALI-lysstyring.

Denne artikel er en del af temaet Tema: Belysning 2018

Mere fra Niko-Servodan A/S

Niko-Servodan A/S

www.niko.dk

Niko har i mere end 50 år været kendt som leverandør af markedets stærkeste og mest holdbare produkter til intelligent lysstyring. Fællesnævneren for Nikos løsninger er maksimal komfort for brugerne og minimalt energiforbrug. Samtidig er Nikos produkter kendetegnet ved høj kvalitet, lang holdbarhed og meget enkel installation, idriftsætning og anvendelse.Niko har en stærk landsdækkende organisatio…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere