10.06.2020  |  EL  |  Energi

OK opkøber naturgas- og varmeservicekunder af Seas-nve

En handel mellem Ørsted og Seas-nve tilbage i 2019, afventer nu konkurrencemyndighedernes og Energistyrelsens godkendelse. Nu vælger Seas-nve imidlertid at ‘sælge’ en række gas- og varmekunder til OK.

I september 2019 kunne Ørsted og energiselskabet Seas-nve offentliggøre, at der var opnået enighed om, at Ørsteds netselskab Radius Elnet, privatkundeforretningen og udendørsbelysningsforretningen blev solgt til Seas-nve. Handlen afventer pt konkurrencemyndighedernes og Energistyrelsens godkendelse.

Dog er myndighedsbehandlingen nu så fremskreden, at energiselskabet kan reagere på et forbehold, der er rejst i processen. Forbeholdet, som omhandler deres position på gasmarkedet, medfører et frasalg af 107.000 gaskunder. 

På grund af sammenhængen mellem forretningsenhederne har Seas-nve også valgt at afhænde varmeserviceforretningens 44.000 kunder. Køberen er fundet, idet det forbrugerejede OK og Seas-nve har skrevet under på salget, som nu skal vurderes af konkurrencemyndighederne.

Administerende direktør i Seas-nve, Jesper Hjulmand, er tilfreds med, at det netop er OK, der overtager gas- og varmeservicekunderne.

”Seas-nve og OK har meget til fælles. Som andelsselskaber deler vi mange værdier i relation til ansvarlighed, samfundets udvikling og fokus på forbrugeren. Det ligger indlejret i vores strategier. Jeg er overbevist om, at vi har fundet et godt nyt ’hjem’ til kunderne fra Ørsted”, siger han.

Læs også: Energikoncern vil belønne bæredygtige idéer med 200.000 kr.

En bred portefølje
OK, der gik ind på naturgasmarkedet i 2010, forsyner også danskerne med alt fra brændstof og bilvask til el og varmepumper.

”I OK vil vi levere den energi, danskerne efterspørger. Nu og i fremtiden. Derfor tilbyder vi en lang række energiprodukter og har kapaciteten til at servicere på flere forskellige markeder. Der er ingen tvivl om, at vi nu bliver en betydende spiller på naturgasmarkedet, men skulle vores nye kunder have andre energibehov, er vi jo f.eks. også Danmarks største leverandør af varmepumper”, siger OK’s CEO, Jørgen Wisborg.

Et lille antal medarbejdere vil følge med fra Ørsted til OK, når salget er endeligt godkendt af konkurrencemyndighederne. 

Seas-nve vil fortsat være aktiv på naturgasmarkedet med sine 128.000 naturgaskunder og 27.000 varmeservicekunder samt erhvervskunder i Danmark og Sverige.

OK kan byde naturgaskunderne velkomne, når myndighederne har godkendt handlen, hvilket forventes at blive først på efteråret 2020.

- HCL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere