24.05.2023 | EL | Varmeanlæg
Opvarmningen er begyndt til ansøgninger om tilskudsmuligheder
Den 1. juni åbner Energistyrelsen for ansøgninger til Etableringsstøttepuljen. Der blev som følge af aftalen om vinterhjælp af 23. september 2022 afsat cirka 24 millioner kroner til ansøgningsrunden i 2023. Der ændres ikke på kriterier i forhold til ansøgningsrunden, der blev afholdt i 2022.
Den 1. juni åbner Energistyrelsen for ansøgninger til Etableringsstøttepuljen. Der blev som følge af aftalen om vinterhjælp af 23. september 2022 afsat cirka 24 millioner kroner til ansøgningsrunden i 2023. Der ændres ikke på kriterier i forhold til ansøgningsrunden, der blev afholdt i 2022. Foto: 123rf.com.
Fra den 1. juni til og med den 31. august 2023 kan fjernvarmevirksomheder ansøge om tilskud til etablering af eldrevne varmepumper og solvarmeanlæg til fjernvarmeproduktion i eksisterende fjernvarmenet. I puljen er der afsat cirka 24 millioner kroner, der kan søges som tilskud til fortrængning af eksisterende fjernvarmeproduktion baseret på kul, olie eller naturgas.
Læs også: Papirarbejde og dokumentation koster erhvervslivet milliarder hvert år
I 2022 blev ordningen ændret, således, at det udover eldrevne varmepumper også blev muligt at søges tilskud til solvarmeanlæg. Derudover blev visse krav og prioriteringsmekanismen ændret. Disse ændringer bliver bibeholdt, og det er således de samme betingelser, der gælder for denne ansøgningsrunde, som der gjaldt i runden i 2022.
De færdige projekter bidrager dermed til at realisere Danmarks målsætning om 70 procent CO2-reduktion i 2030.
Både små og store fjernvarmeproducenter kan søge tilskuddet, så længe betingelserne er overholdt. De væsentligste krav er:
• Der etableres en eldrevet varmepumpe eller et solvarmeanlæg til produktion af fjernvarme i eksisterende fjernvarmenet.
• Hvis der etableres en varmepumpe, skal varmekilden enten være baseret på vedvarende energi eller overskudsvarme.
• Minimum 25 procent af den nuværende fjernvarmeproduktion i fjernvarmenettet skal være baseret på kul, olie eller naturgas.
• Minimum 50 procent af varmeproduktionen fra varmepumpen eller solvarmeanlægget skal fortrænge varmeproduktion baseret på kul, olie eller naturgas.
• Projektet skal kunne gennemføres inden for tre år.
• Der kan støttes på op til 30 procent af de støtteberettigede omkostninger. Dog maksimalt 7,5 millioner kroner for hvert projekt.
- PiB
Energi

Trekantområdet tiltrækker nyt energiselskab og styrker den grønne profil
Det vedvarende energiselskab Better Energy har åbnet nyt kontor i Kolding, som skal bidrage til Trekantområdets visioner inden for grøn energi.
Energi

Mangel på ladestandere bremser udrulning af elbiler
Skal Danmark have én million elbiler på vejene i 2030, kræver det, at antallet af nye ladestandere speedes op. AutoBranchen Danmark, FDM og TEKNIQ Arbejdsgiverne har samlet 20 konkrete anbefalinger til, hvordan vi når det mål.
Energi

Nyt multifleksibelt solcelleanlæg til byggepladser og festivaler
En banebrydende opfindelse af multifleksibelt solcelleanlæg fra AK sunpower imødekommer nye EU-krav. Fra levering til drift går der cirka en time, og den grønne omstilling er i gang.
Branchen

Individuel støtte til unge viser lovende resultater
Det hjælper at bruge en særlig metode med individuel støtte, når unge i psykisk mistrivsel skal i arbejde eller uddannelse. Det viser de foreløbige resultater fra et seksårigt forskningsstudie fra Københavns Professionshøjskole. Men de gode resultater kræver, at metoden bliver fulgt nøje, lyder det fra forskerne bag.
Energi

Sanitetsvirksomhed tager stort ansvar for den grønne omstilling
På et år har sanitetsvirksomheden Geberit formået at mindske sin miljøpåvirkning med 17,1 procent. Det fremgår af Geberit-gruppens bæredygtighedsrapport for 2022. Hos Geberit føler man et ansvar for at kigge ind i nye løsninger, der bidrager til en grønnere omstilling i sanitetsbranchen.
Branchen

Det går godt for elektrikere og el-installatører trods udfordringer
Elektrikervirksomheder har på trods af inflation og højere materialepriser formået at fastholde en stabil indtjening og endda øget den gennemsnitlige omsætning per medarbejder marginalt. Det viser PwC’s brancheanalyse for elektrikervirksomheder.