04.07.2017  |  VVS  |  Sanitet

Oras og NOA udvikler strategisk badeværelsesdesign

Produktdesign skal følge tidens trends, men også tænke fremad, mener armaturproducenten Oras. Forskning, teknologisk udvikling og ikke mindst installatørernes arbejdsgang hænger sammen, når nye produkter skal skabes.

Et af tidens helt store trends er funktionalitet, og det oplever producenten Oras mere og mere efterspørgsel af i badeværelsesuniverset. Derfor arbejder Oras sammen med designpartneren NOA for at sikre, at produkterne følger samfundets udvikling.

"Størrelsen på badeværelserne vil ikke vokse, når folk flytter til byer – tvært imod vil de blive mindre. Og som badeværelset bliver mindre, øges betydningen af funktionalitet", siger Micheal Lammel, medstifter af NOA og ansvarlig for produktdesignstrategier.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Sanistål rykker til nye lokaler i Holstebro

Men det er ikke kun tendenser nu og her, der bliver kigget på, når et nyt armatur skal skabes. Mange elementer spiller ind i, fortæller Michael Lammel.

"Mens produktdesign er det mest fremtrædende element, er der meget strategisk arbejde bag produktporteføljen, forskning, teknologi og trends. Vi har arbejdet på at skabe forskellige scenarier for fremtiden med Oras og forudse hvilke ændringer der vil ske om fem eller ti år ", siger Michael Lammel.

Digitaliseringen har betydning for VVS-installatørerne
Noget andet, der spiller ind i Oras’ og NOAs arbejde, er den digitale udvikling.

Digitaliseringen øger mulighederne for bedre funktionalitet, blandt andet med apps, der kan styre installationerne. Og det har også stor betydning for installatørernes arbejde. Intelligente apps vil i fremtiden kun fortsætte med at lette arbejdet med vedligeholdelse og installation af armaturer og brusere.

Blandt designerne hos Oras og NOA betyder digitaliseringen og den øgede fokus på brugervenlighed, at de individuelle produkter i højere grad vil blive erstattet af samlede, komplette løsninger.

Læs også: Nu falder prisen pr. installeret kW på store varmepumper

"Dette er også kernen hos Oras. Vi forsøger at forstå endnu mere; hvilke slags produkter, værktøjer og applikationer kunderne har brug for - og gøre dem tilgængelige. Oras sigter efter, at give gode og passende løsninger til installatører, designere og slutbrugere”, siger Michael Lammel.

-CHM

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere