20.05.2020  |  EL  |  Arbejdsredskaber

Ordre på at tilslutte dansk solcellepark til elnettet

Indhold fra partner Hvad er dette?

Det danske elnetselskab N1 forbereder sig på at slutte den danske solcellepark Vandel III til elnettet for at styrke den grønne omstilling.

NKT har vundet ordren på 135 km. højspændingskabel til at forstærke det lokale elnet og sikre effektiv distribution.

NKT skal levere 135 km 72 kV XLPE højspændingskabel til at tilslutte af den danske solcellepark Vandel III til elnettet. Når den står færdig vil den være en af Europas største solcelleparker med en produktions-kapacitet på 152.000 MWh svarende til energiforbruget i 34.000 husstande. For NKT er ordren en af de største kabelleverancer til solcelleparker i virksomhedens historie og understreger samtidig vigtigheden i, at elnettet løbende bliver forstærket og opgraderet til effektivt at kunne håndtere den voksende andel af vedvarende energi. 
 
- Vi er stolte af at hjælpe N1 med at opgradere infrastrukturen omkring et af de mest ambitiøse solcelleprojekter i Norden. Det er vigtigt, at vi løbende opgraderer elnettet, hvis den grønne omstilling skal lykkes, og det kræver store investeringer på tværs af nettet for at sikre kapaciteten til en effektiv energidistribution, siger Stefan Persson, Salgschef for lav- og mellemspænding i NKT.
 
Opgraderingen af elnettet er centralt for N1, der løbende skal tilslutte både flere og større producenter af vedvarende energi til elnettet end tidligere.
 
- Den grønne omstilling er en naturlig del af hverdagen i N1, hvor vi ser flere og flere projekter som Vandel III. I det arbejde er det vigtigt for os, at elnettet bliver forstærket og fremtidssikret i rette tid, så vi både understøtter den grønne omstilling og samtidig fastholder en høj leveringssikkerhed på strøm til vores 750.000 netkunder, siger Daniel Skovsbo Erichsen, Direktør og VP for Business Management og Markedssupport i N1.
 
NKT producerer kablerne på sine fabrikker i Asnæs, Danmark, og Falun, Sverige, og forventer at levere kablerne i 2020 til N1, der er et af Danmarks største elnetselskaber og dagligt forsyner 750.000 husstande og virksomheder med strøm.

Mere fra NKT (Denmark) A/S

NKT (Denmark) A/S

www.nkt-dk.com

NKT er en af kabelindustriens pionerer og har været det siden 1891, og i dag er vi stadig på forkant med at efterkomme verdens stadig voksende efterspørgsel efter energi. Det er vi med baggrund i vores ekspertise inden for transport af energi og omkostningseffektiv produktion på det højest tekniske niveau og med regeneration af miljøet for øje. Vi kombinerer den globale og lokale tankegang med fok…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere