03.09.2015  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Ordrestyring.dk og Klarpris i nyt samarbejde

Et nyt samarbejde mellem firmaerne Ordrestyring.dk og Klarpris giver gennemsigtige grossistpriser og samler håndværkernes administration i ét system.

Et nyt samarbejde mellem Ordrestyring.dk, et ordresystem for håndværkere, og prissammenlignings-platformen Klarpris sikrer, at mindre VVS’ere og elektrikerfirmaer rent administrativt kan være på fuld højde med storentreprenører ved at få adgang til gennemsigtige grossistpriser og håndtering af al administration i ét system.

Begge firmaer oplever stigende interesse fra kunder, og det skyldes ifølge Ordrestyring.dk's administrerende direktør Carsten Rasmussen især, at brugerne ofte finder steder, hvor de kan spare penge. Det bekræftes af en af Ordrestyring.dk's kunder: 

”På grund af Ordrestyring.dk samt fakturakontrol fra Klarpris.dk opdager vi fejl hver eneste uge, som kommer til vores fordel. På en enkelt faktura sparede vi 29.000 kr. Den anden uge sparede vi 15.000 kr. bare i fejlfakturering”, siger Michael Hovgaard Grebart, administrerende direktør i VVS-firmaet Emil Hansen & Søn.

Uigennemsigtige grossistpriser
Især mindre VVS’ere og elektrikere har svært ved at gennemskue grossistpriserne. Hver grossist giver håndværkerne en individuel rabatprocent, hvor håndværkerne ved hvert indkøb selv skal beregne deres reelle indkøbspris ud fra listeprisen.

Klarpris samler den enkelte håndværkers rabataftaler på tværs af grossisterne og beregner prisen på alle varerne f.eks. en vandhane, så håndværkeren umiddelbart kan se, hvilken grossist, der har den laveste pris.

Prissammenlignings-platforme med grossistpriser er ifølge Klarpris-direktøren mere vanskelige at udvikle end platforme målrettet til forbrugere:

”Går vi på momondo.dk, så får vi altid samme pris på flybilletter præsenteret. Men hos grossisterne er priserne til hver enkelt kundevirksomhed forskellige. Det er vanskeligt at præsentere overskueligt til kunderne, men det er vi lykkedes med, og det er der ingen andre systemer, der kan håndtere end vores”, siger direktør for Klarpris, Jens Davidsen.

Faktura til tiden
Ordrestyring.dk's grundlægger Carsten Rasmussen udviklede oprindeligt systemet på opfordring af en håndværker-ven, der ikke altid fik faktureret det hele eller til tiden og ikke havde overblik over papirarbejdet.

”Dér tænkte jeg, at jeg kunne lave et simpelt system til ham, for som håndværker er det en stor milepæl at gå fra at være to mand til f.eks. seks mand, hvor der pludselig opstår behov for mere avanceret administration, og det er håndværkerne typisk ikke så begejstrede for”, siger han.

Ordrestyring.dk er siden grundlæggelsen i 2011 vokset til at have 15 ansatte og har pt. omkring 400 kunder.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere