09.12.2019  |  EL  |  Energi

Organisationer om klimaloven: Nu skal der handles

Dansk Byggeri og Tekniq Arbejdsgiverne er glade for den nye klimalov og for, at den bygger på et bredt politisk flertal. Men organisationerne understreger samtidig, at det nu er tid til konkret handling.

Den nye klimalov, der både forpligter den nuværende regering og de kommende til at fastholde ambitiøse klimamål, mødes med stor tilfredshed hos brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

”Det er vigtigt, at der skabes sikkerhed for, at man både på kort og langt sigt arbejder for at løfte Danmark op i den klimapolitiske superliga. En ambitiøs klimaindsats skal ikke være bundet op på partifarver, men på et ærligt engagement i at sikre den grønne omstilling”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i Tekniq Arbejdsgiverne.

I erhvervsorganisationen Dansk Byggeri mener direktør Michael H. Nielsen, at klimaloven er utrolig vigtig også for de kommende generationer.

”Og med så stor en politisk opbakning, er der grundlag for, at Danmark kan blive grønt foregangsland. Men det kræver vilje, hårdt arbejde og investeringer at indfri de mål, der nu er sat”, siger han.

Boliger og bygninger står for 40 procent af al energiforbrug herhjemme, og bygge- og anlægsbranchen alene for 30 procent af udledningen af klimagasser.

”Derfor er bygge- og anlægsbranchen ikke til at komme uden om. Vi ser frem til at bidrage med forslag, der kan gøre den ambitiøse grønne omstilling, Danmark har forpligtet sig til med klimaloven, til virkelighed”, siger Michael H. Nielsen.

Nu kommer det svære
Hos Tekniq Arbejdsgiverne understreger Simon O. Rasmussen, at det ikke er nok bare at opstille store mål og ambitioner.

”Det er den letteste del, der er overstået. Det svære bliver at gennemføre de initiativer, der skal til for at nå målene, finde de nødvendige ressourcer og være klar til i praksis at prioritere denne indsats”, siger han og uddyber:

”Derfor vil vi opfordre til, at man hurtigt kommer videre og begynder at snakke konkrete virkemidler, som kan omsætte de grønne ambitioner til handling. Det er vigtigt, at alle aktører bidrager til processen, ikke mindst erhvervslivet, som der bl.a. er lagt op til med de nye klimapartnerskaber. Erhvervslivet sidder med nøglen til løsningen på mange af klimaudfordringerne – og ikke mindst i forhold til energieffektivisering af bygningsmassen og elektrificering, er der store potentialer at hente”.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere