06.10.2021  |  EL  |  El-materiel

Overspændingsbeskyttelse til bygningsinstallation

Den nye kombiafleder FLT-SEC-ZP2 af typen 1 + 2 + 3 fra Phoenix Contact fås nu hos Conrad Elektronik.

Lynnedslag og de tilhørende kortvarige overspændinger på strøm-, telefon- eller antennelinjer kan beskadige elektriske og elektroniske enheder og i værste fald forårsage brand. Men det behøver ikke at være tilfældet. I hvert fald ikke, hvis man benytter sig af de nyudviklede kombiafledere af typen 1 + 2 + 3 fra Phoenix Contact som fåes Conrad Sourcing Platform.

"Det gør det muligt at beskytte bygninger - med eller uden et eksternt beskyttelsessystem - på effektiv vis mod lynnedslag samt farerne ved overspænding", forklarer Manuel Geschwend, Senior Expert Product Manager hos Conrad Electronic.

De nye kombiafledere er designet til en universel anvendelse. På grund af deres smalle konstruktionsbredde på blot 27 millimeter er enhederne ikke kun de smalleste kombiafledere til et 40 millimeter samleskinnesystem, de passer også ind i ethvert måleskab, uanset hvilket mærke det drejer sig om. De kan derfor også bruges i kombination med to SLS-switches i boligblokke.

Takket være den universelle låsning med en universel fodlås kan enhederne også installeres sikkert uden brug af værktøj på både 5 og 10 millimeter samleskinnesystemer uden yderligere justeringer.

Udover det mekaniske statusdisplay kan kombiaflederen udvides eller eftermonteres med en potentialefri fjernkontakt til signalering, og den kan integreres i bygningsstyringssystemet i en håndevending.

Grundet overensstemmelsen med brugsreglen VDE-AR-N 4100, understøttet af en VDE-godkendelse, er aflederne velegnede til brug i formåler-området og beskytter målere og eventuelle Smart Meter-målere netop dér.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere