12.04.2017  |  VVS  |  Branchen

Pihl & Søn er prækvalificeret til stort byggeprojekt

Efter Pihl & Søns genopståen er firmaet for nylig blevet prækvalificeret til byggeriet af Nyt Naturhistorisk Museum.

Ejerkredsen og medarbejderne bag det nye Pihl & Søn har haft nok at se til på det seneste. Således kunne firmaet i sidste uge fortælle, at det er blevet prækvalificeret til at afgive tilbud på hovedentreprisen af Nyt Naturhistorisk Museum, der bliver et af Danmarkshistoriens største museumsbyggerier.

I ejerkredsen er man glade for den nylige kvalificering:

”Siden vores offentliggørelse har der været stor interesse fra flere bygherrer, der følger vores projekt. Vi er kommet godt fra start, og nu begynder arbejdet med tilbudsafgivelse”, siger bestyrelsesformand Lars-Christian Brask, der i øjeblikket er frontfigur, imens Carsten Mindegaard, der er firmaets grundlægger og storaktionær, kæmper med en kræftsygdom.

Læs også: Niels Bohr Bygningen overskrider budgettet med mindst 160 millioner

Sammen med Københavns Universitet er Bygningsstyrelsen bygherre på projektet, der skal etableres som en kombination af det eksisterende Sølvtorvskompleks samt nybyggeri under terræn.

Det færdige museum vil bl.a. indeholde udstillinger, forsknings- og undervisningsfaciliteter og bygninger til administration.

Lars-Christian Brask fortæller, at Pihl-konsortiet bestående af Pihl & Søn, LM Byg og M.J. Eriksson er klar til en opgave af den kompleksitet.

Firmaet er dog ikke det eneste, der er blevet prækvalificeret, hvorfor også MT Højgaard og Aarsleff har mulighed for at aflevere et endeligt tilbud inden den 30. juni.

Byggeriet af Nyt Naturhistorisk Museum forventes at stå færdigt i 2021.

- EL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere