Politikerne enige om klimavenlig varme til danskerne
Regeringen og partierne bag klimaaftalen har indgået aftale om udmøntningen af 2,3 milliarder kroner til udfasning af olie- og gasfyr og udrulning af fjernvarme og varmepumper. Aftalen forventes at reducere CO2-udledningerne med 700.000 ton i 2030. Det glæder TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale, SF, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet har indgået en aftale om fire forskellige støttepuljer til fremtidens grønne varmeløsninger, der skal hjælpe med at udbrede klimavenlige varme.
”Nu bliver det lettere og billigere for danskerne at skifte fra sort til grøn varme. Olie- og gasfyr skal skiftes ud med varmepumper, der kører på grøn strøm, og flere skal på fjernvarmenettet. Jeg vil gerne takke partierne for gode og konstruktive forhandlinger. Vi har lavet en god aftale, der gør en reel forskel for klimaet", siger klimaminister Dan Jørgensen til en pressemeddelelse fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.
Og den aftale er TEKNIQ Arbejdsgiverne bestemt glade for.
”Det vigtigste er, at regeringen og folketingets partier tager ansvar for en markant CO2-reduktion. Samtidig skaber man med denne aftale sikkerhed for, at det også de kommende år bliver muligt at få støtte til at udskifte det gamle olie- eller gasfyr med en mere miljørigtig løsning – eksempelvis i form af en varmepumpe”, siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal til en pressemeddelelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Med den samlede indsats til udfasning af olie- og gasfyr og forventet udvikling forventes det, at der vil være udskiftet omkring 60-70.000 oliefyr og omkring 120.000-170.000 gasfyr i 2030. Tiltagene til udfasning af olie- og gasfyr aftalt med klimaaftalen forventes at reducere CO2-udledningerne med 700.000 ton i 2030.
-CH