29.10.2020  |  EL  |  Byggeri

Populært energitilskud kan ende i flaskehalsproblemer

Danskerne kan nu søge tilskud, når de energirenoverer helårsboligen. På Energihjem.dk, som er en portal for energirenovering, kan de på tilskuddets første dag berette om en stigning på 260 procent i antallet af tilskudsberettigede renoveringsprojekter.

Der er vist ingen tvivl om, at danskerne er glade for, at de nu kan søge tilskud til energirenoveringer af helårsboligen. Allerede kl. 00.00 midnat til torsdag den 15. oktober, første dag hvor borgerne kunne søge om tilskuddene, modtog Energihjem.dk det første spørgsmål om energitilskuddet. I løbet af dagen var besøgstallet på portalen mere end tolvdoblet.

“I mange år har vi fulgt diverse tilskudspuljer tæt, og vi må sige, at denne her virkelig får boligejerne op af sofaen med dens klækkelige tilskudssatser, og det er der brug for”, siger Nynne Pihl Groth, projektleder på Energihjem.dk.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Lyt til håndværkerne

De nye muligheder for tilskud sætter dog fokus på en essentiel problemstilling.

“Kontakten til en håndværker er det sidste trin i Energistyrelsens ansøgningsproces, og det er synd. Håndværkeren har den faglige ekspertise til at rådgive boligejeren, forklare om løsningerne og fortælle, hvad renoveringsprocessen egentligt indebærer. Alle de spørgsmål vi allerede nu kan se, der er mange af”, siger Nynne Pihl Groth.

Hun påpeger, at de hos Energihjem.dk anbefaler, at boligejeren tager en fagmand med på råd, inden de kaster sig ud i et byggeprojekt.

Frygter for flaskehals

Hvor længe behandlingstiden for de søgte tilskud er, vides endnu ikke. Det bekymrer Nynne Pihl Groth:

“Hvis behandlingstiden bliver for lang, frygter vi en 'stop and go'-effekt i energirenoveringsprojekter, der kan startes op. Det er nu, boligejeren har brug for de isolerede vægge og den grønne varmekilde, men de kan ikke lave en endelig aftale med en håndværker, før forhåndsgodkendelsen er der”, forklarer hun og påpeger, at feriepenge og corona i forvejen betyder, at håndværkernes ordrebøger er godt fyldt op.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere