01.11.2017  |  VVS  |  Branchen

Præfabrikerede moduler gav hurtig VVS-renovering

Med fokus på reduceret byggetid og omtanke for beboerne faldt bygherre Flemming Eibyes valg på Moduletts præfabrikerede moduler, der nu har erstattet de gamle VVS-installationer i Kooperationens Hus.

I ejendommen ”Kooperationens Hus” i København skulle alle de gamle VVS-installationer udskiftes. Ejendommen indeholder både boliger og mindre virksomheder med kontorer, mødelokaler, køkkener og kantiner, men da de tilhørende toiletter var indrettet vidt forskelligt på hver etage, gav det mange udfordringer.

Derfor fik bygherre Flemming Eibye på en fiks idé – i stedet for at benytte sig af traditionelle installationer valgte han at benytte sig af præfabrikerede moduler til udskiftning af faldstammer og vandrør, der ligger på kryds og tværs af etagerne i den 130 år gamle etageejendom:

”Det var især den reducerede byggetid, som var afgørende for beslutningen om at vælge de præfabrikerede moduler til renoveringen af toiletterne. Hertil kommer en væsentlig besparelse i forhold til en traditionel fornyelse af installationerne, hvor alt bygges op på byggepladsen”, fortæller Flemming Eibye og fortsætter:

”En anden vigtig faktor var, at modulsystemer er skånsomt overfor beboerne i ejendommen og virksomhederne i kontorfællesskabet. Med den hurtige montering undgås den megen støj, snavs og byggestøv”.

Læs også: John Jensen VVS varmer Øresund Strandpark op

Selvom rørføringen i ejendommen var en udfordring, kunne det ifølge Flemming Eibye alligevel lade sig gøre at få de præfabrikerede moduler til at passe ind, da de kan bestilles efter mål.

Derudover er alle rør indbygget i modulet på forhånd fra fabrikken, inklusive cisterne, hvorfor de væghængte toiletter blot skal skrues på modulet. På den måde bliver der også mindre efterbehandling af vægge og gulv med hensyn til reparation, opmuring og pudsning, påpeger Flemming Eibye.

Fremtidssikret renovation
En yderligere faktor for at bruge modulerne er, at renoveringen af kontorsektionen skal være fremtidssikret og forberedt for ændringer i indretningen af rummene:

”Det opnår vi med de her moduler. Der er sat moduler op i flere af mødelokalerne, så kan man hurtigt hægte et toilet på et eksisterende modul, hvis der opstår behov for at etablere flere toiletter”, siger Niels Jensen, der er direktør hos Modulett.

Han fortæller samtidig, at man hos Modulett har hentet inspiration fra svenskerne, der allerede for tyve år siden begyndte at renovere badeværelser og toiletter med præfabrikerede moduler.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere