19.01.2021  |  VVS  |  Byggeri

Praktisk udførelse af vådrum – hvem gør hvad?

En ny SBi-anvisning beskriver arbejdsgangene og ansvarsfordelingen mellem de implicerede håndværkere i forbindelse med opbygningen af vådrum i boliger.

Ny SBi-anvisning, SBi-anvisning 275, Praktisk udførelse af vådrum, 4 eksempler på procesbeskrivelser, beskriver de arbejdsprocesser, der skal til, for at udføre et vådrum i praksis. Anvisningen er illustreret og viser trin for trin, hvilke arbejder de forskellige håndværkere skal udføre. Det skriver BUILD, Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

”Anvisningen har ikke haft til formål at beskrive selve udførelsen af de enkelte håndværksfag, men kun overordnet beskrive, hvad den enkelte håndværker skal udføre i badeværelset, så andre fag forstår processerne. Det primære fokus har i anvisningen været på ind- og udfaldskrav for de enkelte fag og de enkelte trin i processerne”, siger seniorforsker Martin Morelli, BUILD, Aalborg Universitet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Et tværfagligt undervisningsmateriale

Samtidig med udgivelsen af SBi-anvisning 275 udgiver BUILD også SBi-anvisning 276, Praktisk udførelse af vådrum, Kravtekster– indfaldskrav og udfaldskrav. Denne anvisning er udarbejdet af BUILD med bistand fra faglærere og uddannelsessekretariater på Byggeriets Uddannelser og EVU (el- og vvsbranchen).

Teksten og illustrationerne i SBI-anvisning 275 og SBi-anvisning 276 er oprindeligt udarbejdet til lærere og studerende på erhvervsuddannelserne.

”Vi håber, at resultatet af dette samarbejde med erhvervsskolerne medfører, at kommende håndværkere allerede på uddannelserne kan få en forståelse for grænsefladerne mellem de enkelte håndværksfag og en viden om hvilke fag, der har ansvaret for hvad. Det er vigtigt, fordi det ofte er her, der kan opstå tvivl om ansvarsfordelingen i et byggeprojekt”, siger seniorforsker, Erik Brandt, BUILD, Aalborg Universitet.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere