Praktisk udførelse af vådrum – hvem gør hvad?

En ny SBi-anvisning beskriver arbejdsgangene og ansvarsfordelingen mellem de implicerede håndværkere i forbindelse med opbygningen af vådrum i boliger.

”Anvisningen har ikke haft til formål at beskrive selve udførelsen af de enkelte håndværksfag, men kun overordnet beskrive, hvad den enkelte håndværker skal udføre i badeværelset, så andre fag forstår processerne", siger seniorforsker Martin Morelli, BUILD, Aalborg Universitet. Foto: BUILD..

Ny SBi-anvisning, SBi-anvisning 275, Praktisk udførelse af vådrum, 4 eksempler på procesbeskrivelser, beskriver de arbejdsprocesser, der skal til, for at udføre et vådrum i praksis. Anvisningen er illustreret og viser trin for trin, hvilke arbejder de forskellige håndværkere skal udføre. Det skriver BUILD, Aalborg Universitet i en pressemeddelelse.

”Anvisningen har ikke haft til formål at beskrive selve udførelsen af de enkelte håndværksfag, men kun overordnet beskrive, hvad den enkelte håndværker skal udføre i badeværelset, så andre fag forstår processerne. Det primære fokus har i anvisningen været på ind- og udfaldskrav for de enkelte fag og de enkelte trin i processerne”, siger seniorforsker Martin Morelli, BUILD, Aalborg Universitet.

Et tværfagligt undervisningsmateriale

Samtidig med udgivelsen af SBi-anvisning 275 udgiver BUILD også SBi-anvisning 276, Praktisk udførelse af vådrum, Kravtekster– indfaldskrav og udfaldskrav. Denne anvisning er udarbejdet af BUILD med bistand fra faglærere og uddannelsessekretariater på Byggeriets Uddannelser og EVU (el- og vvsbranchen).

Teksten og illustrationerne i SBI-anvisning 275 og SBi-anvisning 276 er oprindeligt udarbejdet til lærere og studerende på erhvervsuddannelserne.

”Vi håber, at resultatet af dette samarbejde med erhvervsskolerne medfører, at kommende håndværkere allerede på uddannelserne kan få en forståelse for grænsefladerne mellem de enkelte håndværksfag og en viden om hvilke fag, der har ansvaret for hvad. Det er vigtigt, fordi det ofte er her, der kan opstå tvivl om ansvarsfordelingen i et byggeprojekt”, siger seniorforsker, Erik Brandt, BUILD, Aalborg Universitet.

-CH

Eaton Electric Danmark

Sponseret

Teknisk seminar om 3 fasede UPS

Wygwam Danmark, a division of Niko

Sponseret

Wygwam introducerer P49 og M49 DALI-2 BMS-sensorer fra Niko

Relateret indhold

11.04.2025Volkswagen Semler Finans Danmark A/S

Sponseret

El-varebiler kan blive et konkurrencefordel

11.04.2025SOS Dansk Autohjælp

Sponseret

Et lille batteri med stor betydning

11.04.2025Bott Danmark A/S

Sponseret

Professionel flådestyring

11.04.2025Schneider Electric A/S

Sponseret

Ny undersøgelse: Danske boligejere bekymrer sig mindst om energieffektivitet

10.04.2025Installator.dk

Overenskomster stemt i hus med store flertal

09.04.2025Coromatic A/S

Sponseret

Carlo Lazar udnævnt til administrerende direktør for Coromatic A/S

09.04.2025Installator.dk

Klimaminister Lars Aagaard reddet på målstregen

08.04.2025Installator.dk

Rigsrevisionen vil undersøge Energinet

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle
Danvak
Konference
4 x 4 by Danvak – Brandsikring af ventilationsanlæg

Ventilationssystemer, designet til at transportere luft i bygninger, kan i en brandsituation potentielt føre varme, røg og flammer gennem kanalerne til andre dele af bygningen. Det er derfor afgørende, at ventilationskanaler, der passerer gennem brandadskillelser, er korrekt forseglet. Uden en korrekt tætning kan branden passivt sprede sig ved at udnytte åbninger eller svagheder i gennemføringer til tilstødende rum.

Dato

09.04.2025

Tid

11:30

Sted

Teknologisk Institut, Gregersensvej 1, 2630 Taastrup

EET Danmark A/S
Uddannelse
Ubiquiti certificering

EET har fornøjelsen af at invitere dig til at blive certificeret i Ubiquiti. Målgruppen er professionelle, der arbejder med Ubiquiti-netværk. Få dokumenteret og udvidet din viden om Ubiquiti-løsninger og økosystemet, og tag skridtet mod at blive URSCA-certificeret.

Dato

11.04.2025

Tid

13:56

Sted

EET, Ventrupvej 27, 2670 Greve.

ABB A/S
Kursus
Certificeret KNX HVAC kursus

Tilmeld dig

Dato

22.04.2025

Tid

08:30

Sted

ABB A/S, Lautrupvang 8, 2750 Ballerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Registrering og tilstandsvurdering

Styrk dine kompetencer eller bliv professionel inden for registrering og tilstandsvurdering.

Dato

22.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Registrering og tilstandsvurdering for FM-ledere

Faget klæder dig på til at kunne indgå i at gennemarbejde og belyse beslutningsprocesser omkring drift og vedligehold af din bygningsmasse.

Dato

22.04.2025

Tid

09:00

Sted

Hellerup

KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI
Efteruddannelse
Bekendtgørelser og standarder

Vil du håndtere el-installationer, anlæg og mellemspændingsdistributionsanlæg inden for reglerne? KEA giver dig redskaberne til at gøre det.

Dato

23.04.2025

Tid

08:30

Sted

Hellerup