13.05.2014

Prismaskine sammenligner grossisternes priser

Siden årsskiftet har virksomheden KlarPris givet mulighed for at sammenligne grossisternes priser via et onlineværktøj, som i dag bliver brugt af over 100 installatører.

Priskonkurrencen er blevet skarpere i el- og vvsbranchen med online sammenligning af priser fra firmaet Klarpris. Siden starten ved årsskiftet har over 100 el- og vvs-installatører tilmeldt sig webtjenesten, der finder priser på varer fra forskellige grossister.

Bag prisværktøjet står Jens Davidsen, direktør, stifter og medejer af Klarpris. Med et karriereforløb, der både har budt på elevtid hos Brødrene Dahl og en periode som medindehaver af en installationsvirksomhed, kender han om nogen til installatørernes behov for klart svar på spørgsmål om, hvem der er billigst.

Læs også: Opgør med vvs-branchens prisstruktur på vej

”Installatørerne har brug for gennemsigtighed, så de kan se, hvilke områder hver enkelt grossist er stærk på”, siger Jens Davidsen.

Øger gennemsigtigheden
Prisværktøjet giver et strategisk overblik over indkøbet, når den indkøbsansvarlige i hverdagen bruger Klarpris-siden. Det oplever Lasse Houengaard, der er indehaver af VVS-installationsvirksomheden Finn L. & Davidsen. Han er ikke interesseret i, at hans overmontører selv vælger leverandør.

”Jeg vil ikke have, at mine overmontører agerer indkøbere, og bruger tid på at ringe til grossisterne. Jo flere skrankepaver, der er i en virksomhed, des mere træg er den”, siger Lasse Houengaard.

Installatørerne kan søge på de prislister Klarpris automatisk får fra grossisterne, eller de prislister installatørerne selv opdaterer. I øjeblikket viser Klarpris priser fra fem store grossister, og inden sommerferien kan brugerne også sammenligne priser fra yderligere fire grossister. Gennemsigtighed er dog ikke velset hos alle grossister. Jens Davidsen hævder, at en enkelt stor grossist afviser et samarbejde om at sammenligne priser.

”Jeg syntes ikke, det jeg gør er kontroversielt, men at jeg udvikler markedet, så installatørerne kan give deres kunder de bedste priser”, siger han.

Giver overblik
Hos Finn L. & Davidsen er det kun nogle indkøb, der går gennem Klarpris. Materialer til kontraktopgaver og spontane småting bliver indkøbt henholdsvis efter forhandling eller i den nærmeste håndværkerbutik. Tilbage er godt 25 procent af de samlede indkøb, der går gennem Klarpris, mest materialer til serviceopgaver. Lasse Houengaard har instrueret sine overmontører i, at de må købe fra tre Klarpris-grossister, hvis service- og leveringsbetingelser, han har godkendt.  Det er svært at sige, hvor meget han sparer i kroner og øre med Klarpris-sammenligningen. Til gengæld vinder han på overblikket.

”Nu er det mig, der sætter parametrene for indkøb. Det gør mig mere tryg ved, at vi køber varen til den rette pris”, siger Lasse Houengaard.

Mere fra Lasse

Lasse Andersen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere