04.07.2019  |  EL  |  Intelligente installationer

Privat villa med intelligent bygningsstyring

Indhold fra partner Hvad er dette?

Villaejer lod sig inspirere af nabo og fik intelligent bygningsstyring med ABB-free@home.

Det er ikke kun julebelysningen og størrelsen på bilen i indkørslen, naboer kan konkurrere på. I Vestbjerg nord for Aalborg lod en privat bygherre sig inspirere af, hvad der foregik på nabogrunden, hvor Casper Stendahl, indehaver elinstallatørvirksomheden NT El-Service, var ved at opføre sit nye hjem med intelligent bygningsstyring fra ABBfree@ home. Det skulle han da også have!

- Naboen var i gang med at bygge ligesom os og skulle låne noget strøm. Her fik han øje på vores store indmuringsdåser og blev nysgerrig. Derefter gik han hjem og så mere på YouTube og kom tilbage og sagde undskyld, men det skal jeg altså også have, fortæller Casper Stendahl.

Som den gode nabo, han er, solgte Casper Stendahl selvfølgelig straks sin nysgerrige nabo de nødvendige komponenter. Og selvom det er en anden elinstallatørvirksomhed, der har el-entreprisen hos naboen, har NT El-Service hjulpet med at sætte systemet op.

- Jeg har faktisk sat hele naboens hus op med en iPad. Herfra kan du på brugerfladen trække alle ikonerne og omdøbe dem. Det er utroligt nemt at bruge, det er nemt at montere, og der er ikke mange fejl. Her viser systemet en advarselstrekant og hjælper med at fejlfinde, hvis der for eksempel er brud på et kabel, forklarer Casper Stendahl.

- Monteringsmæssigt er det nemmere end andre lignende systemer. Der skal du have et kursus på et par dage, men her sætter du dig bare ned med iPad’en og finder ud af det. Det er faktisk så nemt, at slutbrugerne selv kan gøre det, uddyber han.

De har set lyset i free@home
Den 300 m2 store villa har mange vinduespartier – ikke mindst i køkken-alrummet der har højere lofthøjde end resten af bygningen og vinduer til alle verdenshjørner. Derfor bliver ABB-free@home her brugt til persiennestyring af udvendige persienner for at forhindre for kraftigt et lysindfald. I loftet over køkkenbordet hænger en klynge meget store kobberlamper, som er programmeret i scenarier som ”madlavning”, ”rengøring” og ”party” med forskellig styrke og farvetemperatur på lyset.

Derudover bliver ABB-free@home anvendt til at styre varme, ventilation, lyd og adgangskontrol. Systemet er integreret med Philips Hue, og som en sjov detalje kan spottene over brusekabinen i børnenes badeværelse sættes til at lyse med rødt eller blåt lys.

Der er valgt hvide ABB Impressivo-vægkontakter med glasrammer. I nogle af kontakterne er der installeret wi-fi for at skjule det trådløse internet, og på gangarealerne er der monteret kontakter ved gulvet med LED-lamper som natbelysning og pynt.  

Mere fra ABB A/S

ABB A/S

www.abb.dk

ABB er en førende global teknologi-virksomhed, der styrker omstillingen af samfundet og industrien for at opnå en mere produktiv og bæredygtig fremtid.  ABB-koncernen opererer i omkring 100 lande og beskæftiger ca. 140.000 medarbejdere. Med adresser i Esbjerg, Fredericia, Odense, Skovlunde og Aalborg beskæftiger ABB Danmark ca. 550 medarbejdere.

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere