Projekt skal motivere skoleelever til erhvervsuddannelser

22 sjetteklasser i Sønderborg Kommune har i løbet af skoleåret fået lov til at prøve kræfter med jobbet som blandt andet VVS’er og elektriker. Projektet ’Passage til virkeligheden’ skal få eleverne til at vælge en erhvervsuddannelse efter folkeskolen.

Projektet 'Passage til virkeligheden' skal give børnene en forståelse af, hvad man arbejder med som faglært. Arkivfoto..

På Ahlmann-Skolen i Sønderborg har eleverne fra 6.A travlt med at samarbejde om at bygge et modelhus midt i byen, skriver dr.dk.

I løbet af skoleåret 17/18 har 22 sjetteklasser i Sønderborg Kommune skiftevist deltaget i projektet ’Passage til virkeligheden’, som skal få skoleeleverne til at vælge en erhvervsuddannelse.

Læs også: 50.000 kroner skal lokke flere elever til erhvervsuddannelserne

Projektet bliver udført i samarbejde med det lokale erhvervsliv, hvor eleverne får lov til at prøve kræfter med jobbet som VVS’er, elektriker, murer og tømrer, når de sammen skal bygge et hus fra bunden.

”Det skal give børnene en forståelse af og motivation for, hvad man laver som faglært. Det gælder ikke kun de elever, der overvejer at tage en erhvervsuddannelse, men også hele klassen. Så kan vi højne respekten for det arbejde, vores faglærte udfører", siger Julie Andersen, der er leder af virksomhedsenheden i Sønderborg Kommune og projektleder for ’Passage til virkeligheden’, til dr.dk. 

En af de elever, der får lov at prøve håndværkerfaget af, er Jakob Shaaban Ussing. Sammen med to andre klassekammerater skal han stå for VVS-arbejdet til huset.

”Det er meget federe, at man kan lave noget med hænderne i stedet for at skrive i en bog”, siger han til dr.dk.

Flere kommuner vil med på vognen
Efter projektets start vil flere andre kommuner kopiere samme idé. Både Fredericia og Københavns Kommune er interesserede.  

Sønderborg Kommune vil give endnu flere elever muligheden for at afprøve arbejdet som håndværker. Derfor har man søgt midler til at udvide projektet efter sommerferien. De skal ikke kun bruges til at bygge et hus – men til en lille arbejdende by, hvor endnu flere håndværk er repræsenteret, forklarer projektlederen.

Læs også: Flere unge vælger erhvervsuddannelser

”Det er både en reklame for de job, vi har i området, men også et alternativt læringsrum for eleverne, hvor de kommer væk fra skolebænken og ind på en platform, der afspejler virkeligheden”, siger Julie Andersen til dr.dk.

- JJK

2ctrl ApS

Sponseret

2CTRL er landets førende virksomhed inden for KNX

Elsikkerhed.dk

Sponseret

Installatørmøde 2025 - Kolding

Relateret indhold

20.12.2024Installator.dk

Pengeregn over TEKNIQ-medlemmer

20.12.2024Inspectly ApS

Sponseret

Kvalitetsklubben: Styrk dit byggeprojekt med skarp intern kommunikation

20.12.2024Carlog System

Sponseret

Carlog System ønsker alle en glædelig jul samt et godt nytår

19.12.2024Brødrene A & O Johansen A/S

Sponseret

AO’s klimamål sætter en ny standard for grossisterne

19.12.2024Installator.dk

Stejl læringskurve koster dyrt for nystartet VVS-installatør

18.12.2024Wieland Electric A/S

Sponseret

Vi byder Thomas Bøgh Laursen velkommen til Wieland Electric A/S!

17.12.2024METRO THERM A/S

Sponseret

METRO THERM fusionerer med KVM-Genvex

17.12.2024Installator.dk

Solplus A/S bliver en del af InstallatørGruppen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.

Se flere temaer

Events

Se alle