02.12.2019  |  EL  |  Energi

Prysmian er tildelt kabelprojekt til forbindelse af Neart na Gaoithe havmøllepark i Skotland

Indhold fra partner Hvad er dette?

Nøglefærdigt sø- og landkabel projekt

Prysmian Group er blevet tildelt en kontrakt til en værdi af over 100 mio. EUR af EDF Renewables til udvikling af et kabelsystem til at forbinde Neart na Gaoithe (NnG) havmøllepark til det skotske elnet på fastlandet. Havmølleparken NnG dækker et areal på 105 km2 og er beliggende 28 kilometer ud for kysten ved byen Thorntonlock i East Lothian. Parken vil generere 450 MW grøn energi årligt nok til at forsyne omkring 375.000 skotske hjem.

”Dette er fjerde gang at koncernen tildeles et stort havmøllepark projekt i 2019, efter Vineyard Wind i USA, Provence Grand Large i Frankrig og DolWin5 i Tyskland. Kontrakten bekræfter Prysmians ubestridte evne til at understøtte den voksende vedvarende energisektor med avanceret teknologi,  ekspertise og projektudførelse,” udtaler Hakan Ozmen, EVP Projects hos Prysmian Group.

Projektet indebærer design, levering, installation og idriftsættelse af to HVAC 220 kV 3-leder undersøiske eksportkabler med 1-leder armering,  som vil nå i land ved byen Thorntonloch i East Lothian (Skotland). Prysmian skal derudover levere to 220 kV ekstruderede landbaserede kabelsystemer, fra kysten til en ny transformerstationen ved Crystal Rig (Lammermuir Hills) og derfra endnu to 400 kV ekstruderede kabelsystemer til forbindelse til Scottish Powers elnet. Kabelforbindelsen vil løbe langs en 38 kilometer undersøisk og 12 kilometer underjordisk rute.

Søkablerne vil blive produceret på koncernens fabrik i Pikkala (Finland) og installeret i 2021, mens landkablerne vil blive fremstillet i Gron (Frankrig) og installeret i 2020 og 2021. Kabelnedlægningen til søs vil blive udført ved hjælp af Prysmians egne avancerede fartøjer.

Installation og færdiggørelse af projektet er planlagt til 2021.

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker. Pr…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere