12.02.2018  |  EL  |  Energi

Prysmian tildelte nyt 420 kV nøglefærdigt projekt af Statnett

Indhold fra partner Hvad er dette?

Til en samlet værdi af 17 mio. euro

Prysmian Group har for fået tildelt to nøglefærdige projekter til en samlet værdi af 17 mio. euro af Statnett, til levering af en ny HV kabelforbindelse mellem to transformer stationer i Oslo, Norge. Statnett er en statsejet virksomhed, som styrer og driver det norske energinet. 

Til projektet skal Prysmian leverer omkring et 25 kilometer PEX 420 kV dobbelt kabelsystem, bestående af seks 1-ledere kabler samlet ved hjælp af 12 GIS afslutninger og 18 krydsbundet Click-Fit TM muffer. Hertil kommer installation og færdiggørelse af 6 korte 300/420 kV kabelkredse til en underjordisk station.

Kabler og tilbehør vil blive installeret i en 4 kilometer lang ny tunnel, der forbinder Smestad og Sogn transformerstationer, som erstatning for den gamle kabellinje. Det nye kabelsystem vil forbinde fem transformer kredse ved hjælp af 420 kV kabler samt en 1-leder luftledning til et 420 kV GIS. Tunnelen er under opførelse og kabler skal leveres i 2020.

"Dette er koncernens første HV kabelprojekt i Norge, der vil medføre en øget energikapacitet fra 300 kV til 420 kV", udtaler Lawrence Lamballais, Commercial Director for Utilities hos Prysmian Netherlands. "Statnett er en ny kunde på EHV-markedet, som har store planer for de kommende år, der involverer opgradering af elnet kapaciteten for at forbedre energiforsyningen til hele Oslo området. Statnett har valgt Prysmian på grund af vores designløsninger og anerkendte kvalitet og projektledelse samt sundheds- og sikkerhedsmæssige fabrikscertificeringer."

Alle systemer forbindes til GIS med en 420 kV tør-terminering og transformer og luftledning forbindes ved hjælp af oliefyldt og udendørs terminering. De anvendte højspændingskabler benytter et XLPE isoleringssystem, en svejset aluminiumsskærm samt en brandhæmmende ydrekappe.
 

Mere fra Prysmian Group Denmark A/S

Prysmian Group Denmark A/S

www.prysmiangroup.dk

Prysmian Group er verdens førende inden for udvikling, produktion, logistik og installation af kabler og kabelsystemer til forskelligartet applikation inden for energi- og telekommunikationsbranchen. Med næsten 140 års erfaring, en årligt omsætning på over 11 milliarder euro og godt 30.000 ansatte fordelt på tværs af 50 lande og 112 fabrikker.Prysmian Group opererer med tre af branchens stærkeste…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere