22.07.2021  |  EL  |  El-materiel

Q8 begynder landsdækkende udrulning af lynladere

Tre Q8 servicestationer i hovedstadsområdet får lynladere til elbiler i løbet af efteråret 2021. Det er første trin i Q8’s landsdækkende udrulning af nye lynladere.

Der kommer flere og flere elbiler på de danske veje. Udviklingen er gået hurtigst i Hovedstaden, og derfor etablerer Q8 de første lynladere på tre servicestationer i og omkring København, hvor knap halvdelen af de danske elbiler har deres udgangspunkt. Q8’s stationer på Ørestads Boulevard og Tagensvej i København, samt på Dynamovej i Herlev bliver de første Q8-stationer med lynladere. I 2022 accelererer Q8 udrulningen yderligere og udvider netværket af lynladere med minimum 20 stationer.

”De tre stationer er udvalgt som vores første fase af Q8’s udrulning af lynladere, fordi mere end 40 procent af de danske elbiler befinder sig i hovedstadsområdet. Så her er behovet størst, og her er markedet klar til at tage imod flere ladepladser. Vi tager flere skridt i 2022, hvor vi som minimum vil etablere lynladere på 20 stationer fordelt på Sjælland, Fyn og i Jylland”, siger Marc Skriver-Bayer, HPC & eMobility Manager i Danmark.

El får os til at tanke på nye måder

Lynladernes effekt kommer til at ligge på 150 kW, hvilket er væsentligt højere end de nuværende knap 50 kW på en almindelig hurtiglader, hvor det tager omkring halvanden time for en fuld opladning. En fuld opladning kan altså gøres på cirka en tredjedel af tiden ved en lynlader, alt afhængig af bilens og batteriets kapacitet. Q8 tror dog, at mange elbilister vil satse på ladetider på 10-20 minutter, som kan være nok til at nå frem til næste destination.

”Vi forventer, at elbillisterne i højere grad i fremtiden vil fokusere på at lade op til det umiddelbare kørselsbehov. Det vil sige frem til næste opladningsmulighed på arbejdet, ved en servicestation med ladestander eller ved en offentlig ladeplads, da det sparer bilisten tid under rejsen”, siger Marc Skriver-Bayer.

Sammen med det svenske elselskab Skellefteå Kraft, som leverer vedvarende strøm til lynladerne, har danske Q8 og svenske OKQ8 et fælles mål om at etablere minimum 400 stationer og 1.100 ladepunkter med lynladere på tværs af de to lande frem til 2026. Aftalen med Skellefteå Kraft er en del af Q8 og OKQ8 Scandinavias strategiske målsætning om, at alle deres aktiviteter samt de produkter, de sælger, samlet set skal være klimaneutrale i 2045.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere