15.06.2018  |  VVS  |  Energi

Rådgivning sender oliefyr på pension

Energistyrelsen har siden 2016 rejst landet rundt og tilbudt rådgivning om varmepumper og andre tiltag, der sparer energi i hjemmet. Det har fået flere til at skrotte oliefyret, viser en undersøgelse.

Danskerne har for alvor fået øjnene op for, at det er dyrt at fyre med olie og søger derfor i stigende grad gode råd om bæredygtige alternativer. Energistyrelsen har derfor i samarbejde med landets kommuner afholdt knap 80 arrangementer om udskiftning af oliefyr og andre tiltag, som kan hjælpe med at spare både energi og penge.

Arrangementerne er typisk velbesøgte, og en undersøgelse blandt deltagerne på arrangementerne viser ifølge Energistyrelsen, at hele 93 procent af deltagerne er tilfredse eller meget tilfredse med arrangementerne.

”Vi er glade for, at vi i samarbejde med kommunerne har fundet en form på arrangementerne, som adresserer borgernes behov”, siger projektleder i Energistyrelsen Line Kold, der også hæfter sig ved, at undersøgelsen viser, at mere end halvdelen af de adspurgte efterfølgende har gennemført mindst ét energibesparende tiltag.

Om Energistyrelsens rådgivning

Rådgivningen har til formål at fremme energieffektivisering i bygninger ved at gøre det nemt at få viden om energirigtige løsninger. Målgruppen er boligejere, andelshavere og lejere samt boligudlejere.

Initiativet består af tre indsatser:

  • Borgermøder og andre lokale arrangementer
  • Telefon- og mailrådgivning
  • Rådgivning via Facebook

Der er afholdt knap 80 arrangementer fordelt over hele landet, og rådgivningstjenesten har desuden modtaget næsten 3.500 mail- og telefonhenvendelser. Medio maj 2017 lancerede Energistyrelsen også en facebookside i tilknytning til SparEnergi.dk. På Facebooksiden lægges gode råd om energiforbrug og idéer til energieffektive løsninger, og det er muligt for brugerne at stille spørgsmål til rådgivningstjenesten.

Oliefyr sendes på pension
Undersøgelsen blandt deltagerne viser, at mødet med Energistyrelsens rådgivere får mange til sende oliefyret på pension. Således havde 28 procent af oliefyrsejerne udskiftet deres fyr til en mere energieffektiv varmekilde seks måneder efter deltagelse i et arrangement. Derudover havde yderligere 43 procent af deltagerne konkrete overvejelser om at skrotte oliefyret.

”Vi har fået etableret en god platform for at få oliefyrsejere i tale. Derfor vil der fortsat være et fokus på at holde borgermøder i områder med mange oliefyrsejere, så vi kan hjælpe borgerne til at finde alternative løsninger”, siger Line Kold.

Helhedsorienteret rådgivning
Mange af de renoveringer, som deltagerne ifølge undersøgelsen har kastet sig over, handler ikke kun om simple udskiftninger, men er større og mere komplekse renoveringer. Det viser, at det er vigtigt, at rådgivning om energirenovering er holistisk og ikke fokuserer snævert på enkelte elementer.

”Vi arbejder generelt med at målrette vores indsatser mest muligt, men når det kommer til rådgivning, så viser al erfaring, at det er vigtigt, at den er helhedsorienteret. Det sikrer, at boligejerne får mest muligt ud af deres investering og giver de mest rentable energibesparelser”, forklarer Line Kold.

- JKK

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere