09.11.2012

Rørløs ventilation vinder for iværksætteri

Den midtjyske virksomhed InVentilate, som blev grundlagt i 2009, vandt i går Ingeniørens Produktpris i kategorien Iværksætter for produktet MicroVent.

MicroVent kan defineres som mikroventilation. Produktet er rørløst og et decentralt ventilationssystem, der ved hjælp af små mikroventilationsenheder udskifter luften gennem bygningens klimaskærme samtidig med, at varmen i den udskiftede luft genanvendes med en varmegenvindingsgrad på 85 %.

MicroVent er en energi- og pladsbesparende ventilationsløsning, der er rentabel at implementere og anvende til renovering af ældre bygninger. Således koster MicroVent cirka 55 procent af, hvad det koster at etablere central ventilation.

MicroVent

InVentilate står bag MicroVent. Produktet er udviklet i samarbejde med blandt andre Teknologisk Institut, Aalborg Universitet og Ekolab med økonomisk støtte fra blandt andre EUDP, Fornyelsesfonden, Væksthus Midtjylland og ELFORSK. MicroVent blev lanceret på det danske marked i foråret 2012, og de første 250 MicroVent-enheder er afsat.

Systemets lave energiforbrug og høje varmegenvindingsgrad kommer både bygherren såvel som miljøet til gode. MicroVent bruger under en femtedel i el sammenlignet med traditionelle systemer.

For alle fortræffelighederne har MicroVent for nyligt fået Ingeniørens Produktpris 2012 i kategorien Iværksætter blandt otte produkter.

Én løsning på flere problemer gjorde udslaget
Når InVentilate vandt med produktet MicroVent, var det ifølge formand for dommerkomiteen, Hanne Christensen, fordi MicroVent slår flere fluer med ét smæk modsat de øvrige kandidater:

”Valget faldt på MicroVent, fordi produktet løser flere problemer på én gang i den ældre bygningsmasse. Med MicroVent får vi en kombineret løsning, hvor brugerne ikke alene får store energibesparelser, de får også et bedre indeklima i dagligdagen”.

Hos Morten Lundehøj, der er administrerende direktør og partner i InVentilate, var glæden over prisen stor: ”Produkt-prisen i kategorien Iværksætter betyder noget helt særligt for os, fordi prisen repræsenterer en anerkendelse fra den etablerede ingeniørbranche i Danmark. Det har stor værdi for vores produktudvikling, at netop ingeniørerne påskønner nye veje til energioptimering i byggeriet - som for eksempel vores mikroventilationsprodukt”.

-KH

Mere fra Kirstine

Kirstine Høj

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere