Regeringens erhvervs- og iværksætterudspil: Virksomheder skal have lettere ved at vokse sig store
Flere af de 22 initiativer i regeringens erhvervs- og iværksætterudspil kommer også installationsbranchen til gode.
Regeringen vil gøre det lettere for flere danske virksomheder at vokse sig store. Med erhvervs- og iværksætterudspillet "Sammen om fremtidens virksomheder", der indeholder 22 initiativer, afsætter regeringen 800 millioner kroner i 2018 stigende til to milliarder kroner frem mod 2025 til at styrke dansk erhvervsliv og skabe en bedre iværksætter- og aktiekultur.
”Regeringen ønsker at styrke de mange nye og mindre virksomheder, som skal være med til at skabe fremtidens vækst og arbejdspladser. Med udspillet giver vi de små og mellemstore virksomheder bedre mulighed for at rejse kapital til at vokse sig store, og vi investerer i digitaliseringen, så danske virksomheder bliver digitale frontløbere”, siger erhvervsminister Brian Mikkelsen (K).
Regeringen ønsker også, at langt flere danskere tager del i de virksomheder, som vil tegne dansk erhvervsliv i fremtiden. Derfor vil regeringen gøre det nemt og attraktivt at investere i aktier – blandt andet gennem en aktiesparekonto med en attraktiv beskatning.
”Det er godt for den enkelte, og det er med til at rejse kapital til de små og nye virksomheder”, siger Brian Mikkelsen.
Tekniq efterlyser flere konkrete initiativer
Fra brancheorganisationen Tekniq lyder meldingen, at man er glad for, at regeringen har ambitioner om at gøre det nemmere at drive i virksomhed i Danmark og nedsætte afgifterne.
”Men vi så gerne flere konkrete initiativer til at reducere byrderne”, siger adm. direktør i Tekniq, Niels Jørgen Hansen. Han mener, at virksomhederne skal koncentrere sig om at drive og udvikle deres virksomheder – og ikke på unødvendigt papirarbejde og indberetninger.
Niels Jørgen Hansen roser dog samtidig forslaget om at gøre det mere attraktivt at investere i nye og mindre virksomheder.
”For de små og mellemstore virksomheder har det altid været en udfordring at samle kapital til nødvendige investeringer for at sikre deres videre udvikling. Det ser med regeringens nye udspil ud til at blive lettere”.
Som eksempel nævner Niels Jørgen Hansen investorfradraget, som han håber kan give endnu flere lyst til at skyde penge ind i spirende installationsvirksomheder.
”Der er ikke tale om nogen paladsrevolution, men det er et godt og vigtigt signal, som regeringen hermed sender til erhvervslivet”, siger han.
Installatører som digitale frontløbere
Regeringens vision om, at Danmark også i fremtiden skal være en digital frontløber falder også i god jord hos Tekniq.
”Rigtige mange installationsvirksomheder er allerede i dag i gang med en stor digital omstilling. Det er derfor glædeligt, at regeringen vil afsætte 125 millioner kroner årligt de næste syv år til at fyre endnu mere op for den digitale udvikling i Danmark”, siger Niels Jørgen Hansen.
Hos Tekniq fremlagde man i foråret 2017 en ny overordnet strategi for installationsbranchens fremtid, der netop har fokus på fremtidens digitale udfordringer og muligheder.
”Men den slags er ikke gratis. Selvom de danske virksomheder er godt på vej ind i den digitale fremtid, så er der brug for konkrete initiativer, der kan skaffe de nødvendige midler. Vi ser derfor frem til det udspil, som regeringen har lovet til efteråret”, siger Tekniq-direktøren.