20.11.2020  |  EL  |  Branchen

Region satser på tekniske kompetencer

Region Hovedstaden bevilger syv millioner kroner til STEM-aktiviteter, der skal få unge til at interessere sig for fag indenfor naturvidenskab og teknik.

I 2025 vil der i Region Hovedstaden mangle cirka 17.000 personer med naturvidenskabelige, tekniske og digitale kompetencer; de såkaldte STEM kompetencer (science, technology, engineering og mathematics).

Derfor skal ni projekter nu være med til at fremme disse fag hos unge i regionen. Et større fokus på området skal blandt andet medvirke til, at Region Hovedstaden bidrager til at indfri Danmarks ambitioner for klima og miljø.

”Vi står over for en kolossal udfordring i form af kompetencemangel på det her område, derfor er det så vigtigt at inspirere mange unge på alle niveauer til at tage del i den grønne omstilling”, siger Lars Gaardhøj (S), formand for Udvalget for Forskning, Innovation og Uddannelse i Region Hovedstaden. 

Bred vifte af projekter
De ni projekter, der har fået penge, spænder vidt og inddrager en bred kreds af samarbejdspartnere. For eksempel har Hotel- og Restaurantskolen fået midler til et 2,5-årigt projekt, Gastro Lab. Projektet vil udvikle et gastronomisk laboratorium, der skal gøre eleverne klogere på, hvordan de kan bidrage til den grønne omstilling.

HF-Centret Efterslægten har fået midler til at starte en klasse på 28 elever med fokus på klima og klimaforandringer. Forhåbningen er, at forløbet både vil få flere til at vælge en naturvidenskabelig fagpakke på HF, at det vil styrke kursisternes viden om klima og bæredygtighed, og at det videre vil motivere dem til at søge STEM-uddannelser. Projektet skal vare i 1,5 år.

De ni projekter er blevet vurderet ud fra flere kriterier, hvor man har set på, om de for eksempel indgår partnerskaber, om de er nyskabende, men ikke mindst om de bidrager til STEM kompetencer i Region Hovedstaden.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere