24.01.2020  |  EL  |  Branchen

Rekordmange beskæftigede i installationsbranchen

Beskæftigelsen i installationsbranchen nåede nye højder i 2019. Hos Tekniq Arbejdsgiverne glæder man sig over, at der både er fremgang i branchen og beskæftigelsen.

Nye tal viser, at det gennemsnitlige antal beskæftigede landede på lige over 48.000, hvilket er en stigning på lidt over to procent i forhold til 2018. Det er sjette år i træk, at beskæftigelsen i installationsbranchen vokser.

”Det er positivt, at virksomhederne har kunnet fortsætte udviklingen i omsætningen og dermed også har kunnet øge den samlede beskæftigelse mere end de 1,5 procent, vi skønnede i vores seneste markedsanalyse,” siger Tina Voldby, underdirektør i brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Væksten er stabil i installationsbranchen

Det er særligt elbranchen, der trækker gennemsnittet op. Her er beskæftigelsen steget med 3,4 procent i forhold til forrige år.

VVS-branchen har oplevet et meget beskedent fald i beskæftigelsen.

”Udviklingen viser, at virksomhederne har formået at håndtere de tiltagende udfordringer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Det har man blandt andet gjort ved i stigende grad at ansætte eksempelvis flere ufaglærte, lærlinge, udenlandsk arbejdskraft og flere medarbejdere med højere faglige, tekniske kompetenceprofiler”, siger Tina Voldby og fortsætter:

”2019 ser altså ud til at have været et godt år for installationsbranchen. Men vi forventer, at 2020 vil byde på en mere afdæmpet vækst og lidt tyndere ordrebøger”.

- HCL

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere