26.05.2021  |  EL  |  Byggeri

Rekordmange boligbyggerier i 2020

Selvom boligbyggeriet toppede i 2020 trods coronakrisen, vil der fortsat være godt gang i nybyggeriet i de kommende år, vurderer DI.

På trods af coronakrisen og hårde nedlukninger hen over vinteren har efterspørgslen på nye boliger været stor. Nye tal fra DI Dansk Byggeri viser, at 2020 satte rekorder for antallet af nybyggede boliger. I 2020 blev der påbegyndt omkring 36.000 nye boliger.

”Der er ret opsigtsvækkende, at vi bygger så mange nye boliger. Byggetrangen er i høj grad drevet af en kraftig befolkningstilvækst i de større byer. Det øger meget naturligt efterspørgslen efter et sted at bo, og det forklarer altså de mange kraner, der fylder billedet i mange byer”, siger Torben Liborius, underdirektør i DI Dansk Byggeri.

Selvom byggeriet toppede i 2020, er det forventningen, at niveauet fortsat vil være højt. Udbredelsen af hjemmearbejde under coronakrisen har fået flere til at søge væk fra byerne, og derfor forventes deren pæn stigning i antallet af nye parcelhuse de kommende år. DI Dansk Byggeri skønner, at der vil blive bygget 35.500 boliger i 2021 og 34.500 i 2022.

Også efterspørgslen på sommerhuse er steget.

”Det har jo længe været en kendsgerning at hundehvalpe og sommerhuse er gået som varmt brød under coronakrisen. Salget af hundehvalpe skal jeg ikke kloge mig på, men jeg kan bekræfte, at danskerne har været vilde med at få fingre i et sommerhus”, siger Torben Liborius.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere