04.01.2018  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Robotterne tager håndværkerens arbejde.....

Indhold fra partner Hvad er dette?

Teknologisk udvikling på kort og lang sigt

men det bliver, efter min vurdering, ikke indenfor den nærmeste fremtid. Jeg oplever en generel tendens til at betydningen af den teknologiske udvikling på kort sigt overvurderes. Tilgengæld har jeg en klar opfattelse af at den langsigtede udvikling undervurderes - og det i markant grad.

Jeg tror dette skyldes at det er nemmest at forholde sig til de tendenser vi kan se på kort sigt, hvorimod de langsigtede er mere diffuse. Det er min klare overbevisning at der vil gå en årrække før robotterne og den digitale udvikling i øvrigt, for alvor vil indtage byggepladserne. 

Naturligvis vil der være "hjørner" af håndværkerfagene som relativt hurtigt vil kunne overtages af robotter, men "den store bølge" ser jeg først på noget længere sigt.

Ét er at teknologien langt hen af vejen er klar, eller snart bliver klar, til at udføre en lang række af de opgaver som håndværksvirksomhedernes medarbejdere udfører idag. Noget helt andet er, at gøre denne teknologi operationel i en konkret arbejdssituation, herunder sikkerheden.

Situationen kan illustrativt sammenlignes med førerløse biler. Teknologien har i efterhånden lang tid været tilstede, men der er en stadig en række forhindringer som gør, at det ikke bliver i den nærmeste fremtid, at førerløse biler bliver en realitet for det store flertal af forbrugere.

Når dette er sagt, vil den teknoligiske udvikling, på lidt længere sigt, medføre en total omvæltning af håndværksfagene, dels i måden opgaverne udføres, men ikke mindst vil udviklingen medføre en kæmpe omvæltning i måden håndværksvirksomhederne skal ledes.

Selvom der efter al sandsynlighed vil gå en rum tid inden ændringerne for alvor tager fart, er det på høje tid at du som virksomhedsejer får lagt en plan for hvordan du vil udnytte disse muligheder.

Jeg hjælper en række virksomheder, primært i håndværksbranchen, med at få denne proces struktureret og give sparring i processen.

Giv mig et praj og lad os se på dine muligheder. M fba@bdo.dk - T 2219 3732 

Mere fra BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab

https://www.bdo.dk

  • +45 76 35 56 00
  • Birkemose Allé 39, 6000 Kolding

Værdi – sund vækst eller velfærd? I BDO er vi drevet af ambitionen om at skabe værdi. Afhængig af, hvilke af vores kunder vi er i dialog med, kan værdien fx være sund vækst eller velfærd.Som kunde hos os oplever du, at mangfoldigheden blandt vores revisorer, specialister og konsulenter er en stor styrke, når de bruger national og international markedsindsigt, branchekendskab og specialviden…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere