20.09.2016  |  EL  |  Branchen

Sådan skal installatørers rekrutteringsproblemer løses

Kampen om arbejdskraft vokser de kommende år, men de danske installatører har løsningerne klar, viser en undersøgelse fra Tekniq.

Med fremgang i aktivitet og beskæftigelse nærmer installationsbranchen sig en situation, hvor mangel på arbejdskraft er ved at blive en alvorlig udfordring. Langt størstedelen af el- og VVS-virksomhederne har dog en klar plan for, hvordan de vil tackle, at det bliver sværere at rekruttere arbejdskraft.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Tekniq om 2025-plan: Flere i arbejde er nøglen til vækst

Hele 39 procent af virksomhederne (31 procent af VVS-virksomhederne og 44 procent af elvirksomhederne) vil for eksempel ansætte flere lærlinge for at sikre tilstrækkeligt med arbejdskraft til at løse de stadigt flere opgaver i ordrebøgerne. Derudover vil 19 procent ansætte flere nyuddannede lærlinge.

Fastholdelse og efteruddannelse
Samtidig vil installationsvirksomhederne arbejde på at gøre sig selv så attraktive som muligt for deres eksisterende ansatte. 29 procent af virksomhederne vil således øge indsatsen for at fastholde de nuværende medarbejdere. Samtidig vil 19 procent i større omfang efteruddanne og opkvalificere medarbejderne.

”Vi står i en situation med meget lav ledighed og kun få kvalificerede ledige elektrikere og VVS’ere at rekruttere. Derfor er det også positivt, at virksomhederne især har fokus på at åbne dørene for endnu flere lærlinge. Ved på den måde at styrke mulighederne for at få en læreplads er installatørerne også med til at gøre erhvervsuddannelserne endnu mere attraktive”, vurderer Tina Voldby, underdirektør i Tekniq, og uddyber:

Læs også: Flere installatører siger nej til AMU-kurser

”Samtidig er det vigtigt, at installatørerne bruger det faktum, at de befinder sig i en branche i rivende udvikling med mange nye udfordringer. Derfor skal der også satses på karriereudvikling og efteruddannelse, da især specialister er en mangelvare”.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

Redaktør, Installator.dk

Uddannelse: cand.comm. i journalistik og historie, Roskilde Universitet 2009. Tidligere job: journalist på erhvervsmagasinerne SCM og CSR, Horisont Gruppen a/s, redaktør samt journalist på magasinet Lederne, pressemedarbejder, Lederne.Fokusområder: teknologi, ledelse og virksomhedsdrift, arbejdsmarkedspolitik og samfundsforhold.

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere