09.12.2014  |  EL  |  Energi

Sønderborg installerer solceller for 21 millioner

Sønderborg Kommune investerer i solcelleanlæg for 21 millioner kroner. Det er de lokale el-virksomheder El-hjørnet i Centrum, Elektrikeren Sønderborg og Midtgaard El, der skal stå for installationen.

Det første af de i alt 39 solcelleanlæg er ved at blive installeret i Sønderborg Kommune. Solcelleanlæggene, der vil koste 21 millioner kroner, skal blandt andet installeres på en række skoler, børnehaver og plejecentre, skriver Sønderborg Kommune på sin hjemmeside.

Læs også: Kommuner skrotter solceller på grund af bureaukrati

Solcellerne vil forsyne bygningerne med strøm til lys og ventilation, men kommer ikke til at bidrage til opvarmningen.

Det bliver lokale håndværkere, der skal installere de 39 solcelleanlæg. Eksempelvis skal el-virksomhederne El-hjørnet i Centrum, Elektrikeren Sønderborg og Midtgaard El stå for installationen, skriver building-supply.dk. Og det glæder formanden for teknik og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

”Der er flere grunde til at glæde sig rigtig meget over denne investering. Vi har fået kigget nogle kommunale bygninger efter i sømmene for at finde frem til lige præcis dem, der var bedst egnet til at få solcelle-panelerne, vi har bestilt arbejde hos en række lokale håndværkere, og vi arbejder os støt og godt frem imod vores målsætning om at blive Europas første CO2-neutrale område i 2029”, siger teknik- og miljøudvalgets formand, Frode Sørensen.

Kommunen forventer at kunne spare 1100 ton CO2 og 2,445 MWh per år.

Læs også: Virklund Installation monterer solceller for Silkeborg Kommune

Sønderborg Kommune har fået tildelt solcelleanlæggene fra Energinets solcellepulje, og var den kommune, der fik tildelt flest solcelleanlæg. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Meier

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere