17.08.2017  |  VVS  |  Branchen

Saint-Gobain oplever fremgang efter at have skærpet sortimentet

Saint-Gobain Distribution Denmark har det seneste år arbejdet efter en ny strategi, der i endnu højere grad følger op på den professionelle håndværkers behov i sortimentet. Og det har båret frugt, viser regnskabet fra 2016.

Kort før sommer blev Saint-Gobain Distribution Denmarks (SGDD) regnskab for 2016 offentliggjort, og det betød, at medarbejderne i virksomheden bag blandt andre Brødrene Dahl og Optimera kunne gå på sommerferie med smil på læben.

Regnskabet viste nemlig fremgang over hele linjen. Blandt andet var omsætningen vokset med seks procent, og indtjeningen før skat var tæt på fordoblet fra 43 millioner kroner i 2015 til 81 millioner kroner i 2016.

Ifølge adm. direktør i SGDD, Jesper Faurholdt, skyldes de positive resultater især et skarpere blik for de professionelle kunders behov:

”Vi har gennemført en lang række tiltag i 2016, som har gjort os mere skarpe i forhold til den professionelle håndværker. Vores byggevaresortiment er blevet støvsuget for forbrugsvarer og optimeret i forhold de professionelles indkøbsmønstre, og vi er i fuld gang med en gennemgribende modernisering af hele vores butiksnet, så det bliver endnu nemmere at købe byggematerialer”, siger Jesper Faurholdt.

Læs også: Øland leverer årsregnskab med stabil vækst

Et andet af virksomhedens tiltag i løbet af 2016 har været at samle flere Optimera og Brødrene Dahl-forretninger, så kunderne kun skal køre ét sted hen for at købe VVS- og byggematerialer. Derudover forsøger SGDD at forbedre hele handleoplevelsen med bedre skiltning, café-områder, mulighed for at leje mødelokaler og gode toiletforhold.

”Det kan godt være, vores hylder ikke bugner af verdens mest sexede varer, men så meget desto vigtigere er det at tilbyde en god kundeoplevelse. Det er det, vi har fokus på. Der er hård konkurrence i byggevaremarkedet. Der er vækst, men den er begrænset, og alle kæmper for at få en andel. Vi vil skabe endnu mere profitabel vækst ved at stå knivskarpt i vores kæder”, siger Jesper Faurholdt.

-CHM

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere