16.09.2013

Topchef Lars Fournais fylder 60 år

Administrerende direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark fylder 60 år 20. september. Lars Fournais har siden midten af 80’erne haft en række topposter i dansk erhvervsliv.

Saint-Gobains Distribution Denmarks karismatiske topchef Lars Fournais har gennem hele sin karriere været drevet af en dyb interesse for mennesker, ledelse og forandringsprocesser. Den ambitiøse forandringsproces, som han har stået for i Saint Gobain Distribution Denmark, blev beskrevet udførligt i en bog, der udkom i 2012. Fornais holdning er, at verden er til at forandre.

Læs også: Boganmeldelse: Verden er til at forandre

Lars Fornais har haft en række chefposter på topniveau. Han har blandt andet været administrerende direktør i Nordisk Fjer, Trio Sport International og System B8 Møbler. I 10 år havde han direktørstillinger i Grundfos først som regional administrerende direktør i Grundfos Nordeuropa og senere som Group Senior Vice President for Grundfos Building Services.

Siden 2008 har Lars Fornais været administrerende direktør i Saint-Gobain Distribution Denmark – selskabet bag Danmarks største vvs-grossist Brødrene Dahl og byggecenterkæden Optimera.

Klimaløsninger på vvs'ernes dagsorden
Da Lars Fornais overtog topposten, stod vvs-grossistbranchen ved en skillevej; det traditionelle grossistsalg skulle videreudvikles, og det blev Lars Fournais, der satte en ny agenda for både produkter og aftalestrukturer og sikrede, at klimaløsninger kom på vvs’ernes dagsorden.

I 2010 blev Brødrene Dahl og Optimera samlet i Saint-Gobain Distribution Denmark. Som øverste chef for det nye selskab har Lars Fournais ansvar for en omsætning på over fire milliarder kroner.

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere