08.02.2018  |  EL  |  Branchen

Schneider Electric indgår samarbejde med Syddansk Universitet

I et nyt samarbejde vil SDU og Schneider Electric forny kompetencedelingen mellem forskning og det private inden for systemer til bygningsautomatik.

Der skal skubbes til udviklingen og vidensdelingen inden for smart buildings og energifleksibilitet. Sådan lyder tanken bag et nyt samarbejde mellem Schneider Electric og Syddansk Universitet (SDU).

Samarbejdet omhandler blandt andet udveksling af markedserfaringer, afprøvning af nye teknologier og SDU’s forskningsresultater i praksis:

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Formålet er at skabe et forsikringsmiljø, hvor der tages udgangspunkt i ’virkeligheden’. Adgang til Schneider Electrics viden, erfaringer og ikke mindst internationale udviklingsafdeling sikrer, at vores teorier bliver testet i praksis. Samarbejdet sikrer også, at vores forskning bliver til konkrete løsninger til gavn for både erhvervslivet og samfundet", siger dekan Henrik Bindslev fra SDU.

Med aftalen er der også mulighed for, at enkelte studerende kan få en praktikplads og et udvekslingsophold hos Schneider Electrics internationale udviklingsafdeling i Sverige.

Læs også: Schneider Electric lancerer ny rådgivertjeneste

System skal forudse bygningers belastning
Igennem det seneste halvandet år har blandt andre SDU Center for Energy Informatics og Schneider Electric arbejdet tæt sammen i et såkaldt Coordicy-projekt om bygningsmodellering, prædiktivt vedligehold og performance-test. 

Samarbejdet mellem SDU og Schneider Electric er allerede skudt i gang med opdateringen af Mærsk Bygningens bygningsautomationssystem.  

Systemet skal bruges til test af forskellige teorier inden for behovsstyring via "predictive controls", som forudser bygningens belastning blandt andet via avancerede softwaremodeller udviklet af SDU Center for Energy Informatics.

- EL

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere