14.09.2015  |  EL  |  Energi

Schneider tester grøn løsning på kollegium

Kollegianerne på Otto Mønsteds Kollegium i København skal med hjælp fra Schneider Electric have deres boliger energioptimeret. Det bliver med al sandsynlighed til en sekscifret årlig besparelse.

Schneider Electric skal gøre Otto Mønsteds Kollegium i Valby, København mere bæredygtigt gennem et pilotprojekt, hvor nye trådløse termostater installeres i alle kollegiets lejligheder. Og det er ikke kun godt for miljøet, for de studerende kan også se frem til en klækkelig besparelse, når el- og varmeregningen rammer postkasserne.

Læs også: Garantiordning sætter skub i energirenovering

Kollegianerne er allerede nu ved at installere den intelligente energimåling, så forbruget konstant følges og visualiseres på kollegiets lejligheder og fællesarealer. Det gør de i samarbejde med administratoren af almene boliger, KAB, og energispecialisten Schneider Electric 

”Projektet er et studie i, hvordan brugerdrevet energioptimering kan være med til at sikre en vedvarende adfærdsændring, hvor bæredygtige tiltag bliver en integreret og naturlig del af hverdagen. Potentialet for aktiv energiadfærd i almene boliger er enormt stort, så derfor er det et ekstremt spændende projekt”, forklarer proceskonsulent Benjamin Friis, der er hyret af KAB til at lede den bæredygtige transformation på kollegiet. 

Læs også: Større installatør hyrer Schneider til levering

Selvom de endelige målsætninger endnu er ukendte, forventes det, at kollegianerene elforbrug sænkes med syv procent og varmeforbruget med ti procent. Hvis den prognose holder stik, kan kollegianerne i de 320 lejligheder med tilhørende 20 fælleskøkkener se frem til en besparelse på 160.000 om året.  

Ifølge Schneider Electric er der tale om en banebrydende test.

”Systemet er udviklet til private forbrugere, og gør det nemt at måle og visualisere sit energiforbrug, så man altid kan følge med og regulere sin adfærd. Det er første gang, vi tester det i så stort omfang i Danmark, så vi glæder os som producent meget til at opleve, hvordan beboerne bruger det i hverdagen”, forklarer Jesper Plass, der er produktchef i Schneider Electric Danmark.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere