19.03.2020  |  EL  |  Branchen

Seks teknikvirksomheder: Giv adgang til teknikarbejde i tomme offentlige bygninger

I et brev til erhvervsministeren opfordrer seks af landets største teknikvirksomheder til, at der gives adgang til at udføre teknisk arbejde i de mange tomme offentlige bygninger.

Seks teknikgiganter opfordrer samlet erhvervsminister Simon Kollerup (S) til at give adgang til de offentlige bygninger, der står tomme under coronakrisen.

De seks teknikvirksomheder bag opfordringen er Lindpro, Siemens, Kemp & Lauritzen, Bravida, Wicotec Kirkebjerg og Schneider.

Opfordringen er sendt i et brev til erhvervsministeren, hvor teknikvirksomheder ser adgangen til udførelse af teknisk service i offentlige bygninger for en mulighed i coronamørket.  

”Effekten af ”Danmark lukkes ned” bliver enorm. Både menneskeligt og økonomisk. Derfor ser vi det som vores pligt, på den ene side at sikre vores medarbejderes job og vores virksomheders overlevelse, men samtidig at pege på muligheder, hvor vi reducerer behovet for passive tiltag for overlevelse”, lyder det i brevet.  

Teknikentreprenøren Lindpro er en af initiativtagerne bag forslaget:  

”Lad os komme i gang med det lovpligtige tekniske vedligehold og eftersyn samt andre planlagte arbejder i teknikrummene på skoler, gymnasier, universiteter – ja, alle tomme offentlige bygninger. Det skal naturligvis ske uden at gå på kompromis med behovet for at sikre mod yderligere smittespredning”, siger Claus Fibiger, administrerende direktør i Lindpro.  

Arbejdsopgaverne er bestilt og koster derfor ikke ekstra, understreger han og foreslår endvidere, at grønne investeringer bliver fremrykket.

Samlet set ser de seks teknikvirksomheder muligheden som god logik i en alvorlig situation, der vil medvirke til at sikre beskæftigelsen og reducere behovet for nødløsninger, såsom dagpenge og kompensation, for flere ansatte.

- JKK

Denne artikel er en del af temaet Tema: Coronakrisen

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere