16.09.2020  |  EL  |  Branchen

Seniorer med hårdt fysisk arbejde har flere sygedage

Fysisk hårdt arbejde genererer flere sygedage. Det viser en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Er du lønmodtager med fysisk hårdt arbejde og i halvtredserne, så har du i gennemsnit flere sygedage end lønmodtagere uden fysisk hårdt arbejde. En ny analyse fra fagbevægelses analyseinstitut AE viser nemlig, at folk med fysisk hårdt arbejde har mere end fem flere sygedage end andre.

Lønmodtagere i halvtredserne med fysisk hårdt arbejde har i gennemsnit lidt over 14 dages sygefravær om året. Kun ni dages sygefravær har samme aldersgruppe uden fysisk hårdt arbejde. Det betyder en forskel på 5,4 sygedage per fuldtidsansat. En forskel som især kommer til udtryk, når danskerne nærmer sig pensionsalderen. Det skriver Arbejdernes Erhvervsråd i en pressemeddelelse.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Analysen viser derudover, at hver femte ufaglærte har et fysisk job hårdt, mens det samme gælder for cirka hver syvende faglærte.

Uligheden blandt arbejderne i halvtredserne kræver handling, mener Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Og det gælder både for beslutningstagere og arbejdsgivere.

”Det kræver et vedvarende fokus på arbejdsmiljø, ressourcer til Arbejdstilsynet og en mulighed for tidlig tilbagetrækning for slidte arbejdere og dem med lange arbejdsliv”, skriver de i deres pressemeddelelse.

-CH

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere