KEA - KØBENHAVNS ERHVERVSAKADEMI

Uddannelse

Sikkerhed

Vil du vide mere om sikkerhed på maskiner og maskinanlæg? Hvad det vil sige, at udarbejde en risikovurdering, hvad står der i maskindirektivet og hvordan du bruger standarderne? Så meld dig til faget Sikkerhed.

Kategori

Uddannelse

Sted

Hellrup

Start dato

5. november 2024 kl. 09:00

Slut dato

18. december 2024

På faget Sikkerhed arbejder du primært med maskindirektivet og de standarder, der har relevans i forhold til at forstå mekanismerne inden for sikkerhedsområdet.

Du kommer desuden til at lære om forskellige sikkerhedskomponenter og deres anvendelse. Dertil kommer emner som ATEX og EMC.

Foto: KEA

Indhold på kurset

På faget lærer du om:

  • Maskindirektivet
  • DS EN/ISO 12100
  • Risikovurdering
  • HRN Matrix
  • Sikkerhedskomponenter
  • SISTEMA software
  • Dokumentation

Dit udbytte

Når du har gennemført faget Sikkerhed, kan du:

  • Sikkerhedsmæssigt og forsvarligt håndtere el-teknisk materiel efter gældende regler og normer.
  • Kende til risikovurdering og anvendelse af sikkerhedskomponenter.

Praktisk info

Hvis du vil vide mere om faget, har vi samlet en masse information til dig her.

Målgruppe

Akademiuddannelsen i Automation og drift er målrettet faglærte, der skal kunne løse opgaver i produktionen på et videregående niveau.  

I samarbejde med andre faggrupper skal du kunne identificere problemstillinger samt afdække, rådgive og forestå implementering af automationsløsninger. Dette er med udgangspunkt i forståelse af maskin- og procesanlæg samt brug af relevante teorier og gældende standarder.

Uddannelse og relevant erhvervserfaring

Du kan have gennemført flere forskellige tekniske uddannelser og have haft forskellige jobtitler.

Er du uddannet som it-teknikker, maskinteknikker, håndværker eller anden faglært uddannelse, og har du gennem forskellige jobtyper i minimum 2 år arbejdet med styringer, regulering og automation i industrien generelt, kan du søge optagelse på uddannelsens fag.

Ligger din erfaring med arbejdet med styringer år tilbage, kan du med fordel genopfriske din viden via arbejdsmarkedskurser inden for automation, inden du søger optagelse på akademiuddannelsen.

Er du uddannet elektriker, industriteknikker eller flytekniker, med minimum 2 års erfaring i jobbet som elektriker, automationsteknikker, maskinteknikker eller procesteknikker, har du relevant uddannelse og erhvervserfaring.

Undervisning

Undervisningen på faget foregår over 4 undervisningsgange fra kl. 9.00 - 16.00.

Undervisningen på uddannelsen kombinerer teori og praksis og er primært tilrettelagt som heldagsundervisning i dagtimerne ca. 1 dag om ugen. Enkelte undervisningsgange vil ske som webinar.

Du skal regne med at afsætte i gennemsnit 15 timer til både forberedelse og bearbejdelse af selve undervisningen.

Varighed

Et fag på 5 ECTS har typisk 4 undervisningsgange og derudover skal du beregne tid til læsning og forberedelse mellem undervisningsgangene.

På de enkelte hold kan du se, hvor mange undervisningsgange der er. Antallet af undervisningsgange kan variere afhængig af om undervisningen foregår om dagen eller om aftenen.

Niveau

Faget hører til akademiuddannelsen i Automation og drift. Uddannelsen er på akademi-niveau.

Akademiuddannelser er kortere videregående uddannelser, der svarer til et års fuldtidsstudier (60 ECTS). En akademiuddannelse giver adgang til en diplomuddannelse.

Tilmeldingsfrist

Alle vores kurser og fag har tilmeldingsfrist 14 dage før startdato.

Det vil dog i nogle tilfælde stadig være muligt at tilmelde dig også efter tilmeldingsfristen. Hvis tilmeldingsknappen stadig er synlig, kan du nå at tilmelde dig, fordi vi har ledige pladser.

Vi vil dog altid opfordre dig til at tilmelde dig i så god tid som muligt. 

Økonomisk tilskud

Du har mulighed for at få økonomisk tilskud til rigtig mange af vores fag og uddannelser. Du kan fx søge midler via Omstillingsfonden, hos Kompetencefondene, Tryghedspuljen eller SVU-Styrelsen.

Læs mere om Økonomisk tilskud

Flere Events

Se alle

Hold dig opdateret med Installator.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor tekniske installationer - el, VVS- og ventilationsbranchen.