05.10.2015  |  EL  |  Energi

Sløv start for efterårets solcellepulje

Der var markant færre ansøgere på solcellepuljens første dag i efteråret end i foråret.

Efterårets solcellepulje er kommet langsomt ud af starthullerne med bare 600 ansøgere til de i alt 40,99 MW, der kan søges om. Dermed er der tale om markant færre ansøgninger på ansøgningsfristens første dag den 1. oktober end i marts, hvor Energinet.dk modtog hele 2.700 ansøgninger på førstedagen.  

”At vi fik langt færre ansøgninger denne gang skyldes hovedsageligt, at solcellepuljerne i 2013 og 2014 ikke blev gennemført. Så der har været et vakuum, der blev frigivet i foråret”, siger Louise Rønne Christensen, afdelingsleder for solcelleadministrationen hos Energinet.dk til energy-supply.dk.

Læs også: Ikke muligt at bruge boligjob-ordning og solcellepulje på samme tid

Hun peger desuden på, at ansøgerne har haft mindre travlt med at søge, fordi der i foråret var fire forskellige puljer, mens der i denne runde er én stor fællespulje. 

 ”Folk er ikke helt så pressede denne gang. Sidste gang var der kun 12 MW i puljen til de private ejere. Denne gang er der jo reelt set 40,99 MW, så der bliver ikke helt så hurtigt udsolgt”, til Louise Rønne Christensen til energy-supply.dk.

Læs også: Ny ansøgningsprocedure for solceller

Størstedelen af de 600 ansøgere på førstedagen er private, oplyser Energinet.dk. 

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere