08.07.2021  |  EL  |  Virksomhedsdrift

Små virksomheder tynges af bureaukrati

I anledning af FN’s internationale SMV-dag opfordrer TEKNIQ Arbejdsgiverne til et opgør med de tyngende, administrative byrder, der gør det unødvendigt besværligt at drive virksomhed i Danmark.

Dansk erhvervsliv bruger hvert år milliarder på at efterleve og indberette regler og krav. Det svækker både produktivitet og vækst, skriver TEKNIQ Arbejdsgiverne. Derfor har TEKNIQ Arbejdsgiverne i deres nye vækstudspil foreslået, at regeringen skal støtte implementeringen af automatisk erhvervsrapportering og forpligte sig til at reducere virksomhedernes administrative og erhvervsøkonomiske byrder med netto to procent årligt frem mod 2030.

”Som Danmarks tredjestørste arbejdsgiverorganisation har vi medlemmer, der kan fortælle alle typer af iværksætterhistorier. Fra den første kunde og til springet ud i eksport eller virksomhedsoverdragelsen til næste generation – og selvom fortællingerne er forskellige, så er der desværre også én ting, som går igen hele vejen rundt: Mødet med bureaukratiet og al den energi, det suger ud af virksomhederne,” siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Hun mener, at et kvantitativt reduktionsmål kan lede til, at vi eksempelvis bliver bedre til at udnytte teknologien og samkøre data fra en offentlig myndighed til en anden, så virksomheder ikke oplever at skulle indberette og notere det samme flere steder. Det vil gavne især de små virksomheder.

-CH

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere