29.07.2022  |  EL  |  Sanitet

Smart teknologi skjuler alle installationer bag badeværelsesvæggen

Virksomheden Geberit ønsker i stigende grad en minimalistisk stil på badeværelset med fokus på øget renlighed, hvor så mange installationer som muligt er gemt væk. Derfor går Geberit nu skridtet videre og lancerer badeværelsesserien ONE, der ud over produkter med et æstetisk design byder på et system, hvor alt det tekniske er gemt bort i en speciel installationsvæg.

Siden Geberit ONE toilettet blev lanceret i 2020 er det blevet et af de mest populære vægmonterede Geberit toiletter på grund af dets enkle design, nemme installation og mulighed for højdejustering af toiletskålen uden at flytte på de fastmonterede monteringsskruer og afløb i væggen. Nu udvides Geberit ONE serien med håndvaske og et spejlskab, hvor alt hvad der ikke behøver at sidde foran væggen, er gemt væk i et system bag væggen.  
 
"Det er en serie vores eksperter i Schweiz har brugt flere år på at udvikle, teste og forfine, og vi forventer, at det giver nogle muligheder, som branchen ikke har set før. Det vil især være relevant at tænke de her løsninger ind helt fra begyndelsen af et byggeri, fordi det vil gavne både installatører og især slutbrugeren", udtaler Per Holleufer, Product Manager hos Ifö  
Geberit.

LÆS OGSÅ: Tyskland skruer op for gasberedskabet - Danmark afventer stadig

Designet med fokus på renlighed og pladsoptimering    
 
Geberit ONE håndvaskene fremstilles i to størrelser (90 og 120 cm). Grundet de skjulte afløbsinstallationer og det ekstra tynde vaskedesign opleves det som om, at håndvasken svæver. Vaskene fremstilles uden hul til blandingsbatteriet og med fralægningsplads på begge sider af vaskebasinnet, hvilket giver en rengøringsvenlig porcelænsoverflade.  
 
Det minimalistiske og rengøringsvenlige design forstærkes af det specielle afløbsdæksel placeret bagerst i vasken. At afløbet ikke er placeret i midten af vasken, som ofte er standard, giver en ren og rengøringsvenlig porcelænsoverflade uden fordybninger, hvor vandet kan skabe kalkbelægninger. 

Fuldt integreret spejlskab med indbygget belysning 
 
Geberit ONE spejlskabet er bygget ind i væggen og giver overraskende meget fralægningsplads – uden at det tager plads i rummet. 
 
Spejlskabet har indbygget dæmpbar LED-belysning omkring skabet og indeni, hvor farvetemperaturen kan tilpasses individuelt. I skabet forefindes to stikkontakter til hårtørrer og lignende samt strømstik til smartphone. 

LÆS OGSÅ: Stærk dansk økonomi og fjernvarme holder hånden under Danmark
 
En ekstra detalje er den matte finish på kanten af spejllågerne, som sørger for, at fingeraftryk ikke kan ses.

Gemt væk bag væggen – men stadig lige ved hånden 
 
Adgangen til de tekniske elementer som vandlås og rørinstallationer i væggen foregår via et aftageligt dæksel under vasken. Og skulle der havne noget værdifuldt i afløbet, er der en indbygget smykkefanger. Man skal blot skrue låget af vandlåsen for at få adgang.

Hurtigere installation og færre fejl med installationselement 
 
Geberit ONE badeværelsesserien er designet med øje for at gøre det lettere for installatører at montere, da alle fæstningspunkterne for både håndvask, spejlskab og det væghængte armatur er angivet på installationselementet. Det giver en hurtig og præcis installation med færre risici for fejl.  

LÆS OGSÅ: Sådan påvirker ’tidlig varsling’ for naturgasforsyning din virksomheds fjernvarme
 
Med Geberit ONE får installatører altså mere sikkerhed i planlægningsprocessen og en mere effektive arbejdsgang, når det kommer til montering og vedligeholdelse.

-AKJ

Mere fra Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

Installator.dk - Forum for el, VVS og ventilation

www.installator.dk

Installator.dk – forum for el, VVS og ventilation – er et erhvervsmedie og community, som dækker alle fagbrancher inden for installation, og som er målrettet direkte til og læses af fagfolk. Partnere på installator.dk kan bidrage aktivt med indhold/erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af installator.dk. Vi udkommer dagligt p…

Se virksomhedsprofil  

  installator.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere